Jurnalista a explicat cum pregătește gyros-ul și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Cunoscuta prezentatoare TV este mereu activă în mediul online și împarte pas cu pas rețetele pe care le pregătește pentru familie.
Ingrediente:
- Carne pui
- Carne porc
- Ceapă
- Usturoi
- Cimbru
- Chilli
- Boia dulce
- Sare
- Condimente arăbești
- Unt
- Ulei de măsline
- Cartofi întregi
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De această dată, Gabriela Cristea a pregătit gyros și a explicat cum pregătește carnea pentru cuptor, care sunt ingredientele necesare, dar și cum prepară combinația de condimente pentru un gust delicios. “Vreau să fac un gyros. Este carne aceea făcută la greci. Am luat niște ceafă de porc pe care o dezosez și o să vreau să bat fiecare bucată de carne în parte să o mai subțiez un pic.
Modul de preparare al gyros-ului făcut de Gabriela Cristea
Citește și: Adevărul despre moartea lui Gabi Cotabiță! România, în șoc- stirilekanald.ro
După ce carnea este amestecată cu toate condimentele, aceasta ia 4 cartofi pe care îi taie la bază, îi pune în tavă, apoi învinge în ei câte un băț de frigărui pe care urmează să stea carnea. Carnea este băgată la cuptor, iar când se rumenește, o taie fâșii subțiri și o mai lasă 10 minute în suc propriu. “Am aici patru cartofi pe care i-am tăiat să nu se miște din tavă. Luăm câte o țepușă și o înfig în fiecare cartof. Băgăm pe țepușă și punem aici carnea de porc și de pui separat. Cam așa arată carnea după ce am băgat-o. Mai avem un singur lucru de făcut și anume să punem niște unt pe deasupra, să se topească și lăsăm să se rumenească foarte bine în cuptor. Va ieși o nebunie! Ar fi bine să mai ungem cu unt carnea pentru a se rumeni frumos. Scoatem rând pe rând bucățile și le tăiem fâșii. Le mai punem în tavă să se rumenească puțin. După ce am tăiat carnea bine, o amestecăm cu sucul din tavă și o mai lăsăm pentru 10 minute să se rumenească peste tot. Va ieși un deliciu, iar cartofii sunt și ei copți, putem să îi mâncăm. Așa arată carnea noastră la sfârșit. Lângă am făcut o salată tabbouleh, aici avem niște humus picant și cu semințe de dovleac.”, a mai spus vedeta TV.