Roxana Blenche a împărtășit rețeta de haioșe.
Roxana Blenche a dezvăluit un desert delicios și rapid de pregătit, haioșe, iar aceasta a dezvăluit și toate ingredientele de care are nevoie pentru ele.
Aluat:
- 700 g făină
- 3 gălbenușuri
- 300 ml apă
- 2 g sare
Pentru uns aluatul:
- 250 g unt
- 200 g untură
- 3 linguri oțet
- Magiun de prune fără zahăr pentru a umple haioșele
Cum pregătește Roxana Blenche aluatul pentru haioșe
Citește și: Rețeta de foi cu miere, desertul pregătit de Roxana Blenche. “Este foarte bună. Ce bine arată!”
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Citește și: Plăcinte cu varză, rețeta delicioasă a Roxanei Blenche. “Vă asigur că această rețetă este perfectă.”
După ce a pus la îndemână tot ce are nevoie pentru a pregăti haioșele, aceasta a început prin a amesteca 700 grame de făină cu trei gălbenușuri, un praf de sare și 300 ml de apă, iar apoi a amestecat tot aluatul până a devenit omogen. Între timp, amestecă și untul cu untură de porc și trei linguri de oțet, pentru a putea să ungă foile.
Cum pregătește Roxana Blenche haioșele
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
După ce aluatul este gata și a trecut prin cele cinci proceduri de împachetare, aceasta umple haioșele cu magiun fără zahăr, apoi la dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-30 de minute. “După ce am făcut aceste cinci împachetări în cinci ore, îl tăiem în cinci părți egale. Acesta este aluatul după cele cinci împachetări. Aluatul este foarte pufos, deja se văd straturile formate. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade cu ventilație sus și jos. Întindem aluatul bine cu multă făină, după care îl împărțim în pătrățele pentru a face haioșele. Luăm magiun de prune fără zahăr, îl punem în fiecare pătrățică și o împachetăm simplu. Am pus pe dos făină, am pus haioșele, le-am băgat la 180 de grade timp de 20-30. Le-am scos afară să se răcorească, după care am presărat zahăr pudră. Aceasta este rețetă foarte simplă pe care sper să o încercați și voi. Este o rețetă simplă, la îndemâna oricui.”, a mai povestit Roxana Blenche.