Halvaua se poate face și în casă. Este mult mai gustoasă decât cea cumpărată, iar rețeta este simplă și rapidă.
Dacă până acum nu ați știut, puteți prepara în casă delicioasa halva. Știm că pe piață există foarte multe sortimente, așa că aveți de unde să alegeți, mai ales că halvaua este și ieftină, însă vă garantăm că cea preparată acasă va fi mult mai bună la gust.
Cea mai simplă rețetă de halva de casă
Halvaua este diferită de restul deserturilor. De fapt, nici nu știm dacă o putem numi chiar desert, dar atât timp cât conține zahăr, se poate încadra și în această categorie, nu?
Dacă veți prepara halva de casă,
Halvaua de casă este mult mai aromată decât cea cumpărată. Gândiți-vă doar cum vor mirosi semințele prăjite, amestecate cu untul topit.
Nu este obligatoriu să folosiți doar semințe de floarea soarelui. Puteți pune orice fel de semințe, în funcție de preferințele dumneavoastră.
Untul trebuie să fie gras, cu cel puțin 80%. În halvaua de casă, puteți adăuga cacao, stafide, merișoare, goji, fulgi de ciocolată, etc.
Ingrediente:
- 300 g semințe de floarea soarelui sau un mix din orice semințe
- 150 g unt
- 150 g zahăr pudră
- esență de vanilie
- cacao
- rom
- cafea
- merișoare
- stafide
- bucățele de ciocolată
- cocos
Cum se prepară halvaua de casă
Într-o tigaie, puneți semințele și lăsați-le să se prăjească. Stați cu ochii pe ele, pentru că se vor face foarte repede. După ce se racesc, le puneți în robotul de bucătărie, ca să le măcinați fin.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Într-un castron, amestecați semințele măcinate cu zahărul sau cu îndulcitorul și adăugați toate aromele și ingredientele pe care vreți să le folosiți.
Puteți pune esență de vanilie și esență de rom, pentru o aromă cât mai plăcută, cacao, cafea, merișoare sau stafide, fulgi de ciocolată și fulgi de cocos.
Cu cât veți folosi mai multe ingrediente, cu atât halvaua va fi mai gustoasă. După aceea, adăugați untul topit și amestecați totul foarte bine.
Într-o tavă, în care puneți folie de plastic, răsturnați compoziția de halva și presați-o foarte bine cu degetele.
Deasupra îi puneți altă folie de plastic și băgați halvaua în frigider, pentru cel puțin 4-5 ore.
Apoi dați folia de plastic de deasupra la o parte și tăiați halvaua în bucățele. O puteți servi dimineața, la cafea, sau alături de o cană de ceai sau de lapte.