Halva de casă. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut. În plus, se face și rapid!

Halva de casă. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut. În plus, se face și rapid!
Halva de casă. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut. În plus, se face și rapid!

Halvaua se poate face și în casă. Este mult mai gustoasă decât cea cumpărată, iar rețeta este simplă și rapidă.

Dacă până acum nu ați știut, puteți prepara în casă delicioasa halva. Știm că pe piață există foarte multe sortimente, așa că aveți de unde să alegeți, mai ales că halvaua este și ieftină, însă vă garantăm că cea preparată acasă va fi mult mai bună la gust.

Cea mai simplă rețetă de halva de casă

Halvaua este diferită de restul deserturilor. De fapt, nici nu știm dacă o putem numi chiar desert, dar atât timp cât conține zahăr, se poate încadra și în această categorie, nu?

Dacă veți prepara halva de casă,

marele avantaj este că puteți înlocui zahărul din compoziție cu îndulcitor. În acest fel, desertul nu va mai fi la fel de bogat în calorii și nici nu o să vă afecteze glicemia.

Halvaua de casă este mult mai aromată decât cea cumpărată. Gândiți-vă doar cum vor mirosi semințele prăjite, amestecate cu untul topit.

Nu este obligatoriu să folosiți doar semințe de floarea soarelui. Puteți pune orice fel de semințe, în funcție de preferințele dumneavoastră.


Untul trebuie să fie gras, cu cel puțin 80%. În halvaua de casă, puteți adăuga cacao, stafide, merișoare, goji, fulgi de ciocolată, etc.

Ingrediente:

  • 300 g semințe de floarea soarelui sau un mix din orice semințe
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • cacao
  • rom
  • cafea
  • merișoare
  • stafide
  • bucățele de ciocolată
  • cocos

Cum se prepară halvaua de casă

Într-o tigaie, puneți semințele și lăsați-le să se prăjească. Stați cu ochii pe ele, pentru că se vor face foarte repede. După ce se racesc, le puneți în robotul de bucătărie, ca să le măcinați fin.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Într-un castron, amestecați semințele măcinate cu zahărul sau cu îndulcitorul și adăugați toate aromele și ingredientele pe care vreți să le folosiți.

Puteți pune esență de vanilie și esență de rom, pentru o aromă cât mai plăcută, cacao, cafea, merișoare sau stafide, fulgi de ciocolată și fulgi de cocos.

Cu cât veți folosi mai multe ingrediente, cu atât halvaua va fi mai gustoasă. După aceea, adăugați untul topit și amestecați totul foarte bine.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Într-o tavă, în care puneți folie de plastic, răsturnați compoziția de halva și presați-o foarte bine cu degetele.

Deasupra îi puneți altă folie de plastic și băgați halvaua în frigider, pentru cel puțin 4-5 ore.

Apoi dați folia de plastic de deasupra la o parte și tăiați halvaua în bucățele. O puteți servi dimineața, la cafea, sau alături de o cană de ceai sau de lapte.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies