Harta succesului: Seteaza destinatia corect pentru a ajunge unde vrei

Harta succesului: Seteaza destinatia corect pentru a ajunge unde vrei
Harta succesului: Seteaza destinatia corect pentru a ajunge unde vrei

Te-ai intrebat vreodata ce fac unii oameni ca sa aiba succes? Suntem siguri ca nu numai o singura data am aflat despre fosti colegi de scoala semi-anonimi transformati acum in modele de succes in afaceri.

Sau poate ne-am intalnit cu o prietena, nu dintre cele mai populare, care ne povesteste despre casnicia ei perfecta. Ne punem atunci, firesc, intrebarea: Ce au ei in plus fata de mine?

In realitate, succesul este cel pe care ti-l setezi si il masori singur, conform standardelor proprii, fara a te raporta la cei din jur. Daca vrei o harta a succesului, trebuie sa o desenezi singur pentru a vedea de unde pleci si unde vrei sa ajungi. 

Pentru ca succesul  este asemenea legilor mecanice: trebuie sa pleci dintr-un punct A, ca sa ajungi – intr-un anumit timp si cu o anumita viteza- in punctul B.

Cum arata harta mea pentru succes?

PUNCTUL A. De unde vrei sa pleci? Pune pe hartie care sunt toate nemultumirile pe care ai vrea sa le corectezi. Fii onest cu tine insuti si estimeaza realist situatia in care te afli, atat pe plan personal cat si pe plan profesional.

Daca ai un punct in care excelezi, pune pe hartie care sunt atuurile care te-au adus acolo.  Intreaba-ti prietenii si familia care sunt cele mai bune lucruri pe care le vad in tine si porneste de acolo. Este momentul in care vei pleca din punctul A stiind ca ai calitati, nu temandu-te de defecte.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Setarea destinatiei.

Unde vrei sa ajungi si in cat timp? Pune pe hartie care sunt obiectivele tale si asigura-te ca pot fi realizate. Evita dorinte de tipul „vreau sa castig la loto” si inlocuieste-le cu „vreau sa am un venit de 1000 de euro in urmatorii doi ani”.  Oricat de mult ti-ai dori sa realizezi aceste lucruri mai repede, ele nu se vor intampla peste noapte, asa ca da-ti timp pentru a ajunge unde iti doresti.
Inainte de a-ti argumenta ca este greu si ca sigur nu ai  nicio sansa, fa un alt exercitiu: contorizeaza cate minute pe zi stai sa te gandesti la ceea ce ti-ai dori si ce ai putea realiza daca acele minute ar fi folosite pentru a face ceva pentru asta.

Configurarea rutei. A-ti dori cu ardoare ceva nu este suficient pentru a se indeplini. Trebuie sa iti construiesti un plan, sa programezi actiuni care te vor duce catre obiectivul tau.

Daca tu iti doresti sa lucrezi  intr-o companie mare pe un post care sa iti ofere satisfactie profesionala, nu este suficient sa vrei sau sa visezi cu ochii deschisi. Programeaza-ti in fiecare zi ce trebuie sa faci pentru a ajunge acolo. Poti propune sa contactezi minim 10 firme pe zi, sa trimiti cel putin 5 CV-uri si sa participi la toate targurile de job-uri. Si nu uita! Nu te descuraja pana nu ajungi la destinatie.
Daca ti-ai dat un termen, trebuie sa il respecti.

Punctul B. S-ar putea ca ceea ce vei gasi la destinatie sa fie exact ceea ce iti doresti sau chiar mai mult. Se intampla de multe ori ca ceea ce credem ca ne dorim sa nu fie ceea ce avem nevoie. Dar cand ai ajuns acolo vei afla cu siguranta ca drumul pe care l-ai parcurs a insemnat mai mult decat setarea unor obiective, ci o experienta de viata.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Daca vrei sa afli mai multe despre modul in care iti poti seta harta catre succesul personal vino la workshop-ul „Eu Pot!Cand imposibilul devine posibil”, organizat de agentia Creative Business Management  si sustinut de trainerul motivational Diana Tampu.

Mai multe detalii despre workshop aflati AICI.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies