Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor

Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor
Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor

Tot ce trebuie să știți pentru a vă decodifica harta natală - și pe dumneavoastră.

Astrele oferă o perspectivă nelimitată, care în zilele noastre este prezentată frecvent prin horoscoape. Horoscoapele ne pot lumina experiențele noastre zilnice și ne ajută să recunoaștem cum mișcările planetelor- cum ar fi retrogradarea lui Saturn- ne pot ajuta să facem schimbări utile în viață. Dar haideți să facem un pas înapoi: Cum funcționează acest proces de interpretare a locațiilor și mișcărilor planetelor? Care este definiția unui semn zodiacal și cum sunt influențate semnele de planete?

Aceste întrebări sunt fundamentale pentru a învăța elementele de bază ale citirii hărții natale, care dezvăluie locația planetelor pe cer la momentul nașterii dumneavoastră. O analiză a acestei hărți, numită și hartă natală, vă poate oferi o perspectivă profundă asupra personalității, motivațiilor și dorințelor dumneavoastră. Să aruncăm o privire asupra modului în care s-a format arta astrologiei și meșteșugul citirii hărților natale și cum le puteți aplica în viața dumneavoastră.

Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor
Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor[Sursa foto: PixaBay]

Ce legătură are astrologia cu stelele?

Oamenii au privit stelele încă din zorii timpului. De-a lungul a mii de ani, strămoșii noștri preistorici au urmărit fenomene impresionante, cum ar fi eclipsele puternice și cometele cu rază scurtă de acțiune, precum și modelele ciclice frecvente. Clusterele distincte de stele sclipitoare au fost considerate "constelații", în timp ce corpurile celeste fixe au fost identificate ca "planete".

Sub calmul cerului catifelat al nopții, au fost descoperite Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn- cunoscute sub numele de "planetele clasice".

Vechii babilonieni au creat zodiacul împărțind cerul în 12 secțiuni, fiecare denumită după cea mai mare constelație pe care o conținea. Calendarul zodiacal a urmărit atât timpul, cât și a oferit predicții: Babilonienii au observat că mișcările planetelor, numite tranzite, corespundeau atât cu evenimente de bun augur, cât și cu nenorociri pe Pământ.

Romanii au adoptat zodiacul la începutul primului secol, extinzând rolurile stelelor și planetelor prin mitologie. La această intersecție între observația meticuloasă și folclorul epic s-a născut astrologia.

Timp de secole, astrologia s-a aflat în centrul științei, medicinei, filozofiei și magiei. Axioma hermetică "cum e sus, așa e jos" semnifică credința că vastul și misteriosul macrocosmos al universului reflectă microcosmosul experiențelor oamenilor. Apariția telescopului și descoperirea corespunzătoare a așa-numitelor "planete moderne"- Uranus, Neptun și Pluto- au completat puzzle-ul ceresc.

Deși funcția astrologiei s-a schimbat (în prezent este mai des folosită pentru a măsura compatibilitatea romantică decât pentru a prezice soarta recoltei), astăzi încă observăm planetele așa cum o făceau babilonienii antici.

Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor
Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor[Sursa foto: PixaBay]

Ce simbolizează planetele?

Deși astrologia este un studiu vast, complex și foarte specializat, principiile de bază sunt simple: O hartă natală este un instantaneu al cerului în momentul nașterii dumneavoastră (o puteți calcula pe a dumneavoastră aici).

Ea dezvăluie locația exactă a fiecărei planete și ce constelație ocupau în momentul în care ați venit pe lume. În unele hărți de naștere, toate planetele se află în aceeași constelație; în altele, ele sunt răspândite pe tot cerul. Distanța dintre aceste planete este importantă, deoarece fiecare dintre ele are propria sa funcție cerească. Haideți să aruncăm o privire asupra fiecărei entități semnificative de pe cer.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Soarele

Atunci când cineva vă întreabă care este zodia dvs., indiferent dacă știe sau nu, vă întreabă despre poziția soarelui în momentul nașterii dvs. Soarele simbolizează esența noastră fundamentală. Acest corp ceresc vibrant reprezintă ego-ul nostru, sentimentul de sine, personalitatea de bază și preferințele noastre generale. Soarele guvernează semnul zodiacal al Leului, semnul de foc plin de viață și dinamic, care emană atât curaj, cât și teatralitate. Este nevoie de aproximativ o lună pentru a tranzita- sau a se deplasa- un semn zodiacal.

Luna

Atracția gravitațională a Lunii reglează clima și mareele oceanice. În cadrul astrologiei, Luna reprezintă lumea noastră interioară emoțională. În timp ce soarele expune experiența noastră exterioară, luna simbolizează tot ceea ce se află sub suprafață. Ea reprezintă retragerea spirituală a celor mai intime persoane ale noastre. Ea guvernează semnul zodiacal al Racului, semnul de apă sensibil și protector, care definește îngrijirea, confortul și securitatea. Luna este corpul ceresc care se mișcă cel mai rapid pe cer și are nevoie de aproximativ două zile și jumătate pentru a tranzita un semn zodiacal.

Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor
Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor[Sursa foto: PixaBay]

Mercur

Cea mai mică și cea mai interioară planetă din sistemul solar, Mercur este numită după divinitatea romană care servea ca mesager al zeilor. În cadrul astrologiei, simbolizează comunicarea. În timp ce Luna ne reflectă emoțiile, această planetă reflectă logica și raționalitatea. Mercur își folosește intelectul inteligent și curiozitatea neobosită pentru a analiza, sorta și clasifica, ajutându-ne să sintetizăm și să articulăm idei complexe. El guvernează atât semnul de aer Gemeni, cât și semnul de pământ Fecioară, fiecare reprezentând o latură diferită a expresiei lui Mercur: Vorbărețul Gemeni este ieșire, în timp ce analitica Fecioară este intrare. Mercur are nevoie de 13 sau 14 zile pentru a tranzita un semn zodiacal și merge retrograd de trei sau patru ori pe an. Infamia retrogradă a acestei planete aduce incidente de comunicare, întârzieri în călătorii și mesaje de la foștii iubiți.

Venus

Numită după fermecătoarea zeiță romană, Venus este planeta vibrantă care reprezintă frumusețea, dragostea și abundența. Venus cea indulgentă este cea mai fericită atunci când se răsfață: Vinurile fine, băile prelungite și cremele hidratante aromatice se aliniază cu spiritul venusian. Gusturile înalte ale acestei planete reflectă interesul nostru pentru artă și cultură, în timp ce sensibilitatea sa romantică dezvăluie percepția noastră idealizată a iubirii. Atât zodia de pământ Taur, cât și zodia de aer Balanță sunt guvernate de Venus, fiecare reprezentând o latură diferită a expresiei lui Venus: senzualul Taur este fizic, în timp ce cocheta Libra este cerebrală. Are nevoie de aproximativ patru până la cinci săptămâni pentru a tranzita un semn zodiacal și retrogradează la fiecare 18 luni. În timpul retrogradării lui Venus, încercați să evitați să faceți schimbări majore în aspectul dumneavoastră, cum ar fi să vă faceți un tatuaj sau o operație estetică.

Marte

Planeta Roșie este cunoscută ca fiind războinicul zodiacului. Numită după zeul roman al războiului, Marte simbolizează acțiunea, determinarea și agresivitatea. Spiritul său pasional se manifestă adesea atunci când ne întrecem pentru a respecta un termen limită, când alergăm pentru a prinde un zbor sau când concurăm pentru un post selectiv. Marte este focul de sub fundul nostru, furnizând impulsul de energie încărcat de adrenalină care alimentează mișcarea. De asemenea, reflectă pasiunea și pofta noastră fizică. Această planetă guvernează Berbecul, semnul de foc impulsiv cunoscut pentru vivacitatea sa de mare viteză. Marte are nevoie de aproximativ șase până la șapte săptămâni pentru a tranzita un semn zodiacal și merge retrograd la fiecare doi ani. Atunci când este retrogradă, este posibil să avem probleme în a ne apăra sau să resimțim o lipsă de motivație în dormitor.

Jupiter

Cea mai mare planetă din sistemul solar, Jupiter- sau Zeus, în mitologia greacă- este recunoscută pentru prezența sa colosală. Planeta norocoasă Jupiter simbolizează norocul, filosofia, abundența și spiritualitatea. Această planetă generoasă guvernează expansiunea, încurajându-ne să ne lărgim sfera de acțiune și să ne extindem orizonturile prin filosofie, spiritualitate și educație. Ea guvernează Săgetătorul, semnul de foc aventuros, cunoscut pentru dispoziția sa de căutător de senzații tari. Jupiter are nevoie de aproximativ 12-13 luni pentru a tranzita un semn zodiacal și merge retrograd în fiecare an timp de aproximativ 120 de zile. Retrogradarea sa este adesea o perioadă de creștere filosofică.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Saturn

Gigantul gazos cu inele este asociat cu timpul, reglementările și restricțiile. Într-o zi bună, Saturn simbolizează munca grea, realizările profesionale și rezistența fermă. Într-o zi proastă, însă, poate fi aspru și lipsit de emoții, forțându-ne să învățăm prin dragoste dură și provocări dificile. Deși această planetă are un mod ciudat de a-și arăta afecțiunea, Saturn are în vedere cel mai bun interes al nostru. Pur și simplu vrea ca noi să jucăm după reguli. Saturn guvernează regimentatul Capricorn, întreprinzătorul semn de pământ cunoscut pentru ambiția sa neobosită, și are nevoie de aproximativ doi ani și jumătate pentru a tranzita fiecare semn. El merge retrograd în fiecare an timp de aproximativ 140 de zile. În timpul retrogradării lui Saturn, viața se poate simți mai restrictivă și trebuie să muncim mai mult pentru a lansa proiecte.

Uranus

Uranus este neobișnuit: după cum relatează Science Museum, este prima planetă descoperită cu ajutorul unui telescop, singurul corp ceresc numit după o divinitate greacă și este atât de înclinat pe axa sa încât, practic, orbitează soarele pe o parte. În mod corespunzător, Uranus simbolizează tehnologia, rebeliunea și inovația. Această planetă revoluționară urăște regulile și este întotdeauna dornică să faciliteze schimbări revoluționare și dinamice. Uranus poate avea efecte surprinzătoare (la urma urmei, planeta iubește valoarea de șoc). Ea guvernează Vărsătorul, semnul de aer liber-cugetător recunoscut pentru excentricitatea și nonconformismul său. Uranus are nevoie de aproximativ șapte ani pentru a tranzita fiecare semn și merge retrograd în fiecare an timp de aproximativ 150 de zile. În timpul retrogradării planetei, ni se cere să lăsăm trecutul în urmă și să mergem mai departe cu viața.

Neptun

Culoarea albastră vie a lui Neptun completează perfect semnificația sa astrologică. Numită după zeul roman al mării, această planetă guvernează imensitatea magică și misterioasă a necunoscutului spiritual. Atunci când o ceață groasă se întinde peste ocean, este dificil să discerni separarea dintre apă și cer. În mod similar, puterea lui Neptun există la intersecția dintre fantezie și realitate. Într-o zi bună, energia neptuniană este extrem de creativă și puternic psihică. Într-o zi proastă, însă, ea poate deveni iluzorie și evazionistă. Când influența lui Neptun se face simțită, explorează-ți imaginația, dar nu uita să arunci o ancoră: Nu vrei niciodată să te pierzi pe mare. Această planetă guvernează Peștii, semnul de apă intuitiv recunoscut pentru imaginația sa incredibilă și puterile sale psihice. Planeta are nevoie de aproximativ 14 ani pentru a tranzita fiecare semn și merge retrograd în fiecare an timp de aproximativ 150 de zile. În timpul retrogradării lui Neptun, secretele sunt dezvăluite, așa că nu încercați să scăpați cu un comportament duplicitar.

Pluton

Deși acest corp ceresc de gheață nu s-a ridicat la nivelul definiției astronomice a unei planete, după standardele astrologice, Pluto este totuși o chestie foarte importantă. El simbolizează puterea, transformarea, distrugerea și regenerarea. Numit după zeul roman al lumii subterane ("Hades", în mitologia greacă), puterea lui Pluto își are rădăcinile în întuneric. Această planetă seducătoare se strecoară fără probleme în infrastructuri complexe, transformând discret sistemele din interior. Pluto ne amintește că, pentru a putea manifesta schimbarea, trebuie să eliberăm trecutul. Este asociat cu Scorpionul, semnul de apă evaziv definit de dispoziția sa misterioasă. Lui Pluto îi ia aproximativ 14-30 de ani pentru a tranzita fiecare semn și merge retrograd în fiecare an timp de aproximativ 185 de zile. Când Pluto merge retrograd, ni se cere să renunțăm la ceea ce nu ne mai servește, astfel încât să ne putem transforma într-o versiune mai bună a noastră.

Citește și: Semnele ascendente, explicate: ce dezvăluie semnele de ascendent despre tine

Citește și: Cum te va afecta din punct de vedere astrologic Luna Plină



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies