Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata

Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata
Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata

Unul dintre virusii care iti dau cel mai mult de cap este herpesul viral.

 

Invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, Diana Placinteanu, medic primar dermato-venerologie, a vorbit despre cauzele aparitiei herpesului si despre metode de tratament.
"Intr-adevar, dintre toate formele de herpes, aceasta este cea mai intalnita. Afecteaza in jur de 80% din populatie, in sensul ca acesta este procentul dintre noi care avem serologie pozitiva pentru virus. Ne-am intalnit candva cu el.
Cel aparut pe buze este cea mai usoara forma pentru ca ne putem intalni cu el si pe limba, si la nivelul faringelui. Este o boala infectioasa care se ia prin contact direct de la o alta persoana care are in acel moment un puseu de herpes. Si daca beti imediat din acelasi pahar. Copiii sunt cei mai buni candidati. Apare pe fondul unei imunitati scazute.", a spus medicul.
##VIDEO1268##
"Nu intotdeauna este o forma vizibila activa.
Putem sa fim purtatori fara sa avem o infectie activa. Putem sa avem un puseu pe care sa nu il observam sau care nu se vede. Stresul, oboseala si sistemul imunitar scazut duc la aparitia herpesului bucal. Odata contractat, virsului poate aparea infinit si indefinit. De cate ori se intampla ceva in organism. Reaparitia are loc in acelasi loc geometric in care a aparut prima oara. Daca apare in alta parte, inseamna ca suntem cu imunitatea la pamant.",
a continuat Diana Placinteanu.
"Herpesul bucal nu poate afecta in niciun fel copilul. Nu se transmite in timpul sarcinii. Se poate complica la cei care au un sistem imunitar scazut. Este admis sa facem doua puseuri pe an. Aciclovirul local este cel care se foloseste cel mai frecvent. Daca depasim doua ori pe an, trebuie sa luam medicamente antivirale. Tabletele pot reduce puseele pana la un nivel accetabil.
Se iau cand suntem intr-un puseu activ, atunci cand multiplicarea este majora. Se vindeca dupa aproximativ o saptamana.", a concluzionat medicul.

Invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, Diana Placinteanu, medic primar dermato-venerologie, a vorbit despre cauzele aparitiei herpesului si despre metode de tratament.

" Intr-adevar, dintre toate formele de herpes, aceasta este cea mai intalnita. Afecteaza in jur de 80% din populatie, in sensul ca acesta este procentul dintre noi care avem serologie pozitiva pentru virus.

Ne-am intalnit candva cu el. Cel aparut pe buze este cea mai usoara forma pentru ca ne putem intalni cu el si pe limba, si la nivelul faringelui. Este o boala infectioasa care se ia prin contact direct de la o alta persoana care are in acel moment un puseu de herpes. Si daca beti imediat din acelasi pahar. Copiii sunt cei mai buni candidati. Apare pe fondul unei imunitati scazute.
", a spus medicul.

##VIDEO1268##

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

" Nu intotdeauna este o forma vizibila activa. Putem sa fim purtatori fara sa avem o infectie activa. Putem sa avem un puseu pe care sa nu il observam sau care nu se vede. Stresul, oboseala si sistemul imunitar scazut duc la aparitia herpesului bucal.

Odata contractat, virsului poate aparea infinit si indefinit. De cate ori se intampla ceva in organism. Reaparitia are loc in acelasi loc geometric in care a aparut prima oara. Daca apare in alta parte, inseamna ca suntem cu imunitatea la pamant.", a continuat Diana Placinteanu.

" Herpesul bucal nu poate afecta in niciun fel copilul. Nu se transmite in timpul sarcinii. Se poate complica la cei care au un sistem imunitar scazut. Este admis sa facem doua puseuri pe an. Aciclovirul local este cel care se foloseste cel mai frecvent. Daca depasim doua ori pe an, trebuie sa luam medicamente antivirale. Tabletele pot reduce puseele pana la un nivel accetabil. Se iau cand suntem intr-un puseu activ, atunci cand multiplicarea este majora. Se vindeca dupa aproximativ o saptamana.", a concluzionat medicul.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies