Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata

Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata
Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata

Unul dintre virusii care iti dau cel mai mult de cap este herpesul viral.

 

Invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, Diana Placinteanu, medic primar dermato-venerologie, a vorbit despre cauzele aparitiei herpesului si despre metode de tratament.
"Intr-adevar, dintre toate formele de herpes, aceasta este cea mai intalnita. Afecteaza in jur de 80% din populatie, in sensul ca acesta este procentul dintre noi care avem serologie pozitiva pentru virus. Ne-am intalnit candva cu el.
Cel aparut pe buze este cea mai usoara forma pentru ca ne putem intalni cu el si pe limba, si la nivelul faringelui. Este o boala infectioasa care se ia prin contact direct de la o alta persoana care are in acel moment un puseu de herpes. Si daca beti imediat din acelasi pahar. Copiii sunt cei mai buni candidati. Apare pe fondul unei imunitati scazute.", a spus medicul.
##VIDEO1268##
"Nu intotdeauna este o forma vizibila activa.
Putem sa fim purtatori fara sa avem o infectie activa. Putem sa avem un puseu pe care sa nu il observam sau care nu se vede. Stresul, oboseala si sistemul imunitar scazut duc la aparitia herpesului bucal. Odata contractat, virsului poate aparea infinit si indefinit. De cate ori se intampla ceva in organism. Reaparitia are loc in acelasi loc geometric in care a aparut prima oara. Daca apare in alta parte, inseamna ca suntem cu imunitatea la pamant.",
a continuat Diana Placinteanu.
"Herpesul bucal nu poate afecta in niciun fel copilul. Nu se transmite in timpul sarcinii. Se poate complica la cei care au un sistem imunitar scazut. Este admis sa facem doua puseuri pe an. Aciclovirul local este cel care se foloseste cel mai frecvent. Daca depasim doua ori pe an, trebuie sa luam medicamente antivirale. Tabletele pot reduce puseele pana la un nivel accetabil.
Se iau cand suntem intr-un puseu activ, atunci cand multiplicarea este majora. Se vindeca dupa aproximativ o saptamana.", a concluzionat medicul.

Invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, Diana Placinteanu, medic primar dermato-venerologie, a vorbit despre cauzele aparitiei herpesului si despre metode de tratament.

" Intr-adevar, dintre toate formele de herpes, aceasta este cea mai intalnita. Afecteaza in jur de 80% din populatie, in sensul ca acesta este procentul dintre noi care avem serologie pozitiva pentru virus.

Ne-am intalnit candva cu el. Cel aparut pe buze este cea mai usoara forma pentru ca ne putem intalni cu el si pe limba, si la nivelul faringelui. Este o boala infectioasa care se ia prin contact direct de la o alta persoana care are in acel moment un puseu de herpes. Si daca beti imediat din acelasi pahar. Copiii sunt cei mai buni candidati. Apare pe fondul unei imunitati scazute.
", a spus medicul.

##VIDEO1268##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

" Nu intotdeauna este o forma vizibila activa. Putem sa fim purtatori fara sa avem o infectie activa. Putem sa avem un puseu pe care sa nu il observam sau care nu se vede. Stresul, oboseala si sistemul imunitar scazut duc la aparitia herpesului bucal.

Odata contractat, virsului poate aparea infinit si indefinit. De cate ori se intampla ceva in organism. Reaparitia are loc in acelasi loc geometric in care a aparut prima oara. Daca apare in alta parte, inseamna ca suntem cu imunitatea la pamant.", a continuat Diana Placinteanu.

" Herpesul bucal nu poate afecta in niciun fel copilul. Nu se transmite in timpul sarcinii. Se poate complica la cei care au un sistem imunitar scazut. Este admis sa facem doua puseuri pe an. Aciclovirul local este cel care se foloseste cel mai frecvent. Daca depasim doua ori pe an, trebuie sa luam medicamente antivirale. Tabletele pot reduce puseele pana la un nivel accetabil. Se iau cand suntem intr-un puseu activ, atunci cand multiplicarea este majora. Se vindeca dupa aproximativ o saptamana.", a concluzionat medicul.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies