Hidratarea tenului acneic. Ce soluții există și cum puteți ascunde imperfecțiunile pielii

tratament ten acneic
Hidratarea tenului acneic. Ce soluții există și cum puteți ascunde imperfecțiunile pielii

Tenul acneic este cel mai dificil dintre toate. Are nevoie de multă atenție și produse de îngrijire speciale. Și hidratarea lui este extrem de importantă.

Acneea este cel mai des întâlnită afecțiune, la nivelul tenului. Aceasta apare, de obicei, pe tenul mixt sau pe cel gras. Noi vă învățăm cum să vă hidratați corect pielea, dacă aveți această problemă.

Foarte multe femei se confruntă cu un ten acneic și de multe ori, problemele par fără rezolvare. Acneea se situează pe locul 8 în topul bolilor la nivel mondial.

85% dintre persoanele cu vârsta între 12 și 24 de ani se confruntă cu această problemă.

Tenul acneic, cum îl hidratăm corect

Citeste si: Cum îți pregătești acasă o cremă cu ulei de măsline

Citeste si: 4 Măști cu ASPIRINĂ pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

Din păcate, tenul se moștenește genetic și nu se schimbă pe parcursul vieții. Așadar, trebuie să învățați să-l îngrijiți corect, pentru a ține sub control acneea.

În primul rând, este obligatorie o vizită la medicul dermatolog. Acesta o să vă spună exact ce produse să folosiți. Nu încercați niciodată soluții pe care le-ați auzit la alte persoane, pentru că puteți înrăutăți situația.

Apoi, țineți cont de faptul că tenul acneic trebuie îngrijit cu atenție atât dimineața, cât și seara. Înainte de a vă duce la culcare, curățați-vă foarte bine pielea și de-abia după aceea, aplicați cremele care v-au fost recomandate de medic.

Citește și: Cum aplici corect anticearcănul. 5 greșeli frecvente

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Curățarea se face cel mai bine cu apă micelară, pe care o veți lua din farmacie. Evitați orice produs care conține alcool. Varianta ideală o reprezintă soluțiile neastringente și care vă ajută să curățați tenul în profunzime.

După aceea, folosiți și un gel care se transformă în spumă. Acesta va elimina absolut toate impuritățile de pe față. La final, aplicați crema recomandată de către dermatolog. Dimineața

aveți grijă să vă hidratați tenul și în același timp, să folosiți o cremă care vă asigură și protecție împotriva factorilor nocivi.

Este obligatoriu să nu folosiți creme din comerț sau cumpărate în funcție de numele firmei. Tenul acneic are nevoie de anumite substanțe, care să dizolve dopul care acoperă foliculul, să oprească secreția de sebum și în plus, să fie antibacteriene.

După aceea, puteți aplica și o altă cremă, care să asigure protecție solară.

Aceasta trebuie să aibă SPF de cel puțin 30. La final, vă puteți da și cu fond de ten, special pentru tenul acneic.

Cum se machiază tenul acneic

Citeste si: Cu ce se spală bureții de machiaj. Care sunt etapele pentru acest proces?

Prima regulă în acest sens este să nu exagerați niciodată cu produsele de machiaj. Evitați să folosiți zilnic astfel de produse și mai ales dacă este vorba despre cele care au o putere mare de acoperire.

Tenul dumneavoastră are nevoie să respire și să nu fie încărcat.

Puteți opta pentru creme de tip BB sau CC sau puteți alege fonduri de ten care au în compoziție substanțe antiacneice.

De asemenea, nu vă faceți gomaj în fiecare zi, în speranța că veți curăța mai bine tenul. Rezultatul final va fi exact opusul a ceea ce vă doriți. Pielea se va irita, iar acneea va fi și mai vizibilă.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În cazul în care aveți deja cicatrici pe față, medicul vă poate recomanda chiar și tratament cu antibiotic.

De asemenea, puteți efectua o mulțime de proceduri, care pot ameliora aspectul pielii. Microdermabraziunea, peeling-ul chimic sau laserul CO2 fracționat sunt doar câteva dintre aceste tratamente.

Dacă nu ați ajuns în această fază, cel mai bine este să preveniți apariția leziunilor. De aceea, nu stoarceți niciodată coșurile de pe față!

Această acțiune o poate face doar dermatologul, într-un mediu steril și cu atenție. Tot medicul poate efectua și o microdermabraziune, care o să exfolieze pielea la suprafață și astfel dopul cheratozic va fi mai ușor de scos.

Microdermabraziunea se face cu diferite dispozitive: pile diamantate sau pudre abrazive, combinate sau nu cu infuzii lichide.

După acest procedeu, medicul o să vă recomande o cremă cu efect de calmare, care, în plus, va topi punctele negre și vă va scăpa de excesul de sebum.

Citește și: 5 metode naturiste de exfoliere a tenului 

Cremele pentru tenul acneic conțin, în general, peroxid de benzoil, acid salicilic, sulf, hidroxi-acizi, triclosan sau retinol.

Persoanele care urmează aceste reguli, care includ, bineînțeles, și ritualul de îngrijire a tenului, au șanse foarte mari de a-și reduce acneea cu cel puțin 30%.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

4 Măști cu aspirină pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies