O viata sexuala activa regleaza activitatea hormonala si mentine sanatatea aparatului reproducator.
Femeile care nu fac sex regulat se pot confrunta cu chisturi ovariene si, in timp, pot ajunge frigide. Insa, ce e prea mult strica. Potrivit medicilor, si hiperactivitatea sexuala poate crea probleme de sanatate.
“Hiperactivitatea sexuala poate fi de sine statatoare si in acest caz este destul de greu de diagnosticat pentru ca nu exista criterii clare si nu sunt tratamente speciale. Se poate intalni insa si in cadrul unui episod maniacal cand apare o exacerbare a instinctualitatii sau ca urmare a consumului de droguri si in aceste cazuri se trateaza cauza”, explica Roxana Mischianu, medic
Efectele sexului in exces- Studiile au dovedit ca partenerii foarte activi sexual se pot alege cu probleme de sanatate, de la afectiuni minore, pana la slabirea imunitatii si la infectii urinare. Vi le prezentam pe cele mai frecvente:
Infectii urinare- Penetrarile repetate favorizeaza introducerea de bacterii in uretra femeii, fapt ce poate cauza cistita, o infectie urinara care recidiveaza des.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Slabirea imunitatii- Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Zurich, din Elvetia, a dovedit ca sexul practicat cu o frecventa mai mare de trei ori pe saptamana poate slabi sistemul imunitar, favorizand aparitia infectiilor de tot felul.
Oamenii de stiinta nu incurajeaza nici lipsa totala a sexului. „Nici relatiile sexuale nimfomaniace nu sunt benefice, dar nici lipsa lor. Frecventa optima ar fi doua relatii sexuale saptamanal. Mai mult de trei relatii, saptamanal, si mai putin de doua duc la scaderea anticorpilor, adica slabesc imunitatea”, a declarat dr. Tillman Kruger, unul dintre autori.Inflamarea zonei genital- Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturala sa scada.
Pierderea senzatiilor- Frecare nu numai ca poate duce la iritare si durere, dar poate provoca si pierderea temporara a simturilor. Daca iei o pauza, senzatiile se vor intoarce si poti relua partida de dragoste. Daca pierderea senzatiilor apare des sau dureaza mai mult de cateva minute, este cazul sa faci o vizita la doctor.
Abstinenta cauzeaza chisturi ovariene si acne- Femeile care isi incep viata sexuala dupa 22 de ani au un risc mai mare sa sufere dereglari hormonale. Cele crescute in spiritul pudorii pot percepe actul sexual ca pe ceva rusinos si pot deveni frigide.
O viata sexuala regulata regleaza activitatea hormonala si mentine sanatatea aparatului reproducator. Femeile care isi pierd virginitatea mai tarziu, in general, dupa 22-24 de ani, se confrunta cu disfunctii ovariene, cum sunt chisturile si alte formatiuni, dar si cu probleme dermatologice severe, precum acneea rezistenta la tratament. Cand ajung la medic, afla ca, de fapt, problemele au cauze comune: virginitatea tarzie.
„Activitatea sexuala stimuleaza secretia de prostoglandina, care asigura functionarea normala a intregului lant hormonal hipotalamus-hipofiza-ovar. Sub actiunea hormonilor hipofizari, ovarele secreta hormoni sexuali: estrogen si progesteron, care trec in sange si actioneaza asupra organelor genitale. In lipsa unei activitati sexuale, acest lant se intrerupe si pot aparea dereglari hormonale. Cele mai frecvente sunt chisturile ovariene si acneea”, explica dr. Ciprian Pop, medic ginecolog-obstetrician la Spitalul Elias, din Bucuresti.
Persoanele care isi amana viata sexuala au,in general, probleme de relationare, iar sansele sa intalneasca parteneri compatibili scad, in timp. „Exista patru categorii de virgini intarziati: tinerii cu o concentratie scazuta de hormoni sexuali, persoanele care au probleme psihice specifice adolescentei, cei care sufera de anxietate sau fobie sociala si cei care au primit o educatie rigida si ajung sa sufere de frigiditate”, atrage atentia dr.Roxana Mischianu, medic psihiatru si sexolog. Endocrinologul Dan Pèretianu considera ca, de fapt, tulburarile endocrine atrag virginitatea tarzie si nu invers. „Un pacient care are tulburari endocrine, de exemplu hipogonadism, sau dezvoltarea lui este intarziata, poate ca nu este atractiv sexual indeajuns. De aceea, isi pierde virginitatea tarziu”.
Sursa: www.doctorulzilei.ro