Hiperactivitate sexuala versus abstinenta

Hiperactivitate sexuala versus abstinenta
Hiperactivitate sexuala versus abstinenta

O viata sexuala activa regleaza activitatea hormonala si mentine sanatatea aparatului reproducator.

Femeile care nu fac sex regulat se pot confrunta cu chisturi ovariene si, in timp, pot ajunge frigide. Insa, ce e prea mult strica. Potrivit medicilor, si hiperactivitatea sexuala poate crea probleme de sanatate.

“Hiperactivitatea sexuala poate fi de sine statatoare si in acest caz este destul de greu de diagnosticat pentru ca nu exista criterii clare si nu sunt tratamente speciale. Se poate intalni insa si in cadrul unui episod maniacal cand apare o exacerbare a instinctualitatii sau ca urmare a consumului de droguri si in aceste cazuri se trateaza cauza”, explica Roxana Mischianu, medic

primar psihiatru si sexolog la spitalul „Colentina” din Bucuresti.

Efectele sexului in exces- Studiile au dovedit ca partenerii foarte activi sexual se pot alege cu probleme de sanatate, de la afectiuni minore, pana la slabirea imunitatii si la infectii urinare. Vi le prezentam pe cele mai frecvente:

Infectii urinare- Penetrarile repetate favorizeaza introducerea de bacterii in uretra femeii, fapt ce poate cauza cistita, o infectie urinara care recidiveaza des.

Acest lucru nu inseamna automat o igiena precara, intrucat si sperma contine enzime care favorizeaza aparitia unor infectii si iritatii. „Infec¬tiile urinare apar dupa primul act sexual si, in general, la fete tinere. Germenii ajung prin uretra in vezica mai ales dupa o perioada de abstinenta”, subliniaza urologul Dan Mischianu, de la Spitalul Militar din Bucuresti. De aceea, este indicat ca intre doua acte, sa faceti un dus si sa insistati asupra igienei genitale.
Cistita poate fi evitata daca urinati imediat dupa actul sexual.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Slabirea imunitatii- Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Zurich, din Elvetia, a dovedit ca sexul practicat cu o frecventa mai mare de trei ori pe saptamana poate slabi sistemul imunitar, favorizand aparitia infectiilor de tot felul.

Oamenii de stiinta nu incurajeaza nici lipsa totala a sexului. „Nici relatiile sexuale nimfomaniace nu sunt benefice, dar nici lipsa lor. Frecventa optima ar fi doua relatii sexuale saptamanal. Mai mult de trei relatii, saptamanal, si mai putin de doua duc la scaderea anticorpilor, adica slabesc imunitatea”, a declarat dr. Tillman Kruger, unul dintre autori.

Inflamarea zonei genital- Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturala sa scada.

Din cauza frecarii repetate, pot aparea dureri locale, dar si rani pe colul uterin, fisuri vaginale sau iritatii ale clitorisului.

Pierderea senzatiilor- Frecare nu numai ca poate duce la iritare si durere, dar poate provoca si pierderea temporara a simturilor. Daca iei o pauza, senzatiile se vor intoarce si poti relua partida de dragoste. Daca pierderea senzatiilor apare des sau dureaza mai mult de cateva minute, este cazul sa faci o vizita la doctor.



Abstinenta cauzeaza chisturi ovariene si acne- Femeile care isi incep viata sexuala dupa 22 de ani au un risc mai mare sa sufere dereglari hormonale. Cele crescute in spiritul pudorii pot percepe actul sexual ca pe ceva rusinos si pot deveni frigide.
O viata sexuala regulata regleaza activitatea hormonala si mentine sanatatea aparatului reproducator. Femeile care isi pierd virginitatea mai tarziu, in general, dupa 22-24 de ani, se confrunta cu disfunctii ovariene, cum sunt chisturile si alte formatiuni, dar si cu probleme dermatologice severe, precum acneea rezistenta la tratament.
Cand ajung la medic, afla ca, de fapt, problemele au cauze comune: virginitatea tarzie.

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

„Activitatea sexuala stimuleaza secretia de prostoglandina, care asigura functionarea normala a intregului lant hormonal hipotalamus-hipofiza-ovar. Sub actiunea hormonilor hipofizari, ovarele secreta hormoni sexuali: estrogen si progesteron, care trec in sange si actioneaza asupra organelor genitale. In lipsa unei activitati sexuale, acest lant se intrerupe si pot aparea dereglari hormonale. Cele mai frecvente sunt chisturile ovariene si acneea”, explica dr. Ciprian Pop, medic ginecolog-obstetrician la Spitalul Elias, din Bucuresti.

Persoanele care isi amana viata sexuala au,in  general, probleme de relationare, iar sansele sa intalneasca parteneri compatibili scad, in timp. „Exista patru categorii de virgini intarziati: tinerii cu o concentratie scazuta de hormoni sexuali, persoanele care au probleme psihice specifice adolescentei, cei care sufera de anxietate sau fobie sociala si cei care au primit o educatie rigida si ajung sa sufere de frigiditate”, atrage atentia dr.Roxana Mischianu, medic psihiatru si sexolog. Endocrinologul Dan Pèretianu considera ca, de fapt, tulburarile endocrine atrag virginitatea tarzie si nu invers. „Un pacient care are tulburari endocrine, de exemplu hipogonadism, sau dezvoltarea lui este intarziata, poate ca nu este atractiv sexual indeajuns. De aceea, isi pierde virginitatea tarziu”.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Horoscop 13 septembrie 2024. O zodie va avansa în funcție

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies