Hrana regilor: previne imbatranirea, malformatiile congenitale, cancerul si osteoporoza !

Hrana regilor: previne imbatranirea, malformatiile congenitale, cancerul si osteoporoza !
Hrana regilor: previne imbatranirea, malformatiile congenitale, cancerul si osteoporoza !

Destul de putin cunoscuta la noi in tara, aceasta leguma extrem de saraca in calorii poate fi catalogata fara probleme drept un aliment minune.

Supranumit si "hrana regilor", sparanghelul a fost folosit atat ca aliment, cat si ca medicament inca din Egiptul Antic, cele mai vechi dovezi ale existentei sale fiind din anul 3000 i.hr.

O portie de sparanghel contine in jur de 288 de miligrame de potasiu, 3 grame de fibre, doar 40 de calorii si nu are deloc colesterol sau grasimi. Indiferent de tipul sau, sparanghelului este bogat in vitaminele A, C, B1, B2, si E, calciu, fosfor, potasiu, cupru, magneziu, fier si zinc.

De asemenea, este bogat in glutation, un aminoacid cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele de radicalii liberi si toxine.

Puternic afrodiziac- Efectul afrodiziac al sparanghelului este datorat unui cumul de factori psihologici. Cercetatorii au dovedit ca forma sugestiva a sparanghelului este cea care, de fapt, face din aceasta leguma un foarte bun afrodiziac.

Lupta impotriva malformatiilor congenitale- O portie de sparanghel contine aproximativ 263 mcg folati, care, alaturi de vitamina B continuta, sunt esentiali in diviziunea celulara normala.

Fara folati, celulele sistemului nervos al fatului nu se vor diviza normal, motiv pentru care este indicata introducerea sparanghelului in dieta femeilor insarcinate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Previne imbatranirea premature- Leguma este o sursa importanta de antioxidanti, eficienti in lupta impotriva radicalilor liberi si prevenirea imbatranirii premature a celulelor. Mai mult, consumul de sparanghel ajuta creierul in lupta cu declinul cognitiv.

Previne osteoporoza- Bogat in vitamina K, care ajuta la dezvoltarea si cresterea densitatii osoase, sparanghelul poate preveni aparitia osteoporozei si a osteoartritei. Totodata, vitamina K are rol de preluare si depunere a calciului exact acolo unde este nevoie.

Previne cancerul- Avand importante proprietati antiinflamatorii si antioxidante, sparanghelul este un luptator desavarsit impotriva cancerului de vezica urinara, la san, de colon, pulmonar, de prostata si ovarian.

Previne bolile de inima- Acidul folic, o vitamina B complexa gasita din abundenta in sparanghel, este esentiala pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.

Remediu antimahmureala- Sparanghelul este un remediu eficient impotriva mahmurelii datorita inulinei, o substanta care ajuta la dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, imbunatatind digestia.
Afla mai multe pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies