Aceasta are un continut ridicat de proteine-datorita caruia poate reprezenta un substitut foarte bun pentru carne-,glucide si foarte putine lipide.
Contine fosfor, iod, calciu, magneziu si vitaminele din grupa B-microelemente esentiale pentru o buna functionare a organismului, si de asemenea este o sursa foarte importanta de fier, aminoacizi esentiali precum arginina, lyzina, threonina, triptofanul, cysteina.
Hrisca este recomadata:
persoanelor cu ateroscleroza (afectiune cardiovasculara caracterizata prin depunerea de colesterol pe vasele de sânge) si fragilitate vasculara
pacientilor care sufera de boli hepatice si de inima, edeme diferite(retentie anormala de lichid in tesuturi)
mai este indicata si in afectiuni precum: anemie, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, gastrita, ulcer, cancer, Alzheimer
este un bun inamic al depresiei-consumata frecvent, ajuta la ridicarea nivelului de dopamina
este de asemenea recomandata femeilor cu Sindrom de Ovar Polichistic-cercetatorii inca o studiaza cu atentie pentru a putea dovedi exact modul
Este tolerata foarte bine de persoanele alergice la gluten. Prin urmare poate fi consumata fara probleme. Medicii recomanda ca Hrisca sa fie introdusa in alimentatia copiilor cât mai devreme.
Hrisca are toate calitatile fainei de grâu integrale, fiindu-i chiar superioara. Se poate macina pentru a obtine faina din care se pot prepara pâini. biscuiti, prajituri.
Sursa: Efemeride.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro