Hummus cu lipie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Hummus cu lipie.
Rețetă de Hummus cu lipie
Rețeta delicioasă de Hummus cu lipie, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Hummus cu lipie este de 30 de minute
Timp de preparare -30 de minute
Timp total - o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Hummus cu lipie este pentru 4 persoane
Ingrediente – Hummus cu lipie
- 3 conserve cu boabe de năut fierte
- 5 linguri de tahini
- 2 linguri de ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- Sare
- piper negru măcinat
- 5 lingurițe de za'tar
- 5 lingurițe de paprika dulce
- 3 lingurițe de paprika afumată
- 5 lingurițe de zeamă de lămâie
- 250 g iaurt grecesc
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Bomboane Raffaello. Speciale pentru iubitorii de nucă de cocos!
Mod de preparare - Hummus cu lipie
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de hummus cu lipie, este să începeți prin a scurge boabele de năut din conserve, din care vom păstra o cană de zeamă și câteva linguri de boabe, în funcție de preferințe, pentru decor. Restul boabelor de năut pe care le-am scurt, le vom pune în bolul robotului procesor.
- În continuare, după ce am mixat puțin boabele de năut, peste acestea vom adăuga și lingurile de tahini, cățeii zdrobiți, în prealabil, de usturoi, ingrediente pe care le vom condimenta cu niște sare grunjoasă, după gust. Toate ingredientele se vor mixa până când vom obține o cremă cât mai fină cu putință.
- Ulterior, vom transfera crema de năut într-un bol mai mare, pentru a adăuga peste aceasta, iaurtul grecesc, pe care îl vom amesteca bine de tot cu lingură.
- După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit cu câteva boabe de năut și ulei de măsline deasupra, dar și câteva lipii. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro,
pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.Citește și: Ce trebuie să pună gospodinele în rețeta de pâine pentru a ieși moale și pufoasă. Trucul brutarilor iscusiți