Humusul cu năut se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Humus cu năut.
Rețetă de Humus cu năut
Rețeta delicioasă de Humus cu năut, absolut minunat, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Humus cu năut este de 20 de minute
Timp de preparare - 20 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total - 40 de minute
Rețeta de Humus cu năut este pentru 2 persoane
Ingrediente – Humus cu năut
- o conservă de năut
- 2 linguri de pastă de susan
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- un praf de chimion
- 4 linguri de apă
- un praf de boia de ardei dulce
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Humus cu năut
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de astăzi, este să începeți prin a va aduce un pahar de mixer vertical sau într-un robot de bucătărie. În acesta veți adăuga pasta de susan, alături de zeama de lămâie. Cele 2 se mixează foarte bine, indiferent că este vorba de mixer sau de robot de bucătărie, pentru ca ulterior aici să adăugăm și uleiul de măsline, usturoiul deja mărunțit în prealabil, chimionul, dar și praful de sare.
- Atunci când vine vorba despre năut, acesta trebuie să fie scurs și spălat, însă nu trebuie să aruncăm apa din conservă, în cazul în care doriți să pregătiți și un alt preparat cu aceasta. În continuare, vom adăuga și înăuntru, peste restul ingredientelor și le vom mixa timp de aproximativ 5 minute, apoi vom completa cu două-trei linguri de apă rece, pentru a obține o cremozitate mai aparte.
- În continuare, preparatul de astăzi trebuie să fie condimentat cu sare, după gust, iar atunci când vine vorba despre ulei de măsline, acesta se poate servi cu el, după preferințe, dar și cu puțin boia de ardei dulce deasupra, de asemenea, în funcție de preferințe. Rețeta de astăzi este gata de servit, putând să fie servită cu chipsuri de tortilla sau pâine prăjită. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro,
pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.Citește și: Pizza cu blat făcut în casă. Alege și tu o variantă mai bună a acestei rețete!