Humus cu roșii și ulei de măsline. Arome mediteraneene, care te vor transporta într-o călătorie culinară de neuitat!

retete de gustare

Humus cu roșii și ulei de măsline

Humusul cu roșii și ulei de măsline se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de humus cu roșii și ulei de măsline.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos humus cu roșii și ulei de măsline, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Humus cu roșii și ulei de măsline

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Mini tarte cu cremă de frișcă și afine. Cu fiecare mușcătură vei simți explozia de gusturi proaspete și parfumate!

humus cu rosii si ulei de masline
Humus cu roșii și ulei de măsline[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini brioșe cu fulgi de ciocolată. Experimentează o explozie de arome și texturi!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ingrediente

- 450 g de năut fiert sau din conservă, scurs și clătit
- 3 roșii mari, curățate
- 3 fire de ceapă verde, tocate mărunt
- 3 linguri ulei de măsline extra virgin
- Suc de la jumătate de lămâie proaspăt stoarsă
- 1/2 linguriță de sare sau după gust
- O vârf de cuțit de boia iute sau dulce
- Felii de

bagheta prăjită pentru servire

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de produse de post
Humus cu roșii și ulei de măsline[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Prepararea năutului: Dacă optezi pentru năut uscat, un prim pas esențial este înmuierea în apă timp de cel puțin opt ore sau peste noapte. Acest proces ajută la rehidratare și la reducerea timpului de gătire. Înainte de fierbere, scurge apa în care a fost înmuiat năutul și clătește-l bine sub un jet de apă rece. În cazul năutului din conservă, este important să clătești boabele sub apă rece înainte de utilizare.

    Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de sare și a altor conservanți. După clătire, năutul din conservă este gata de a fi adăugat. Timpul de fierbere poate varia în funcție de prospețimea și de metoda de preparare a năutului, dar în general poate dura între 1 și 2 ore pentru năutul uscat și aproximativ 15-20 de minute pentru cel din conservă. Verifică periodic năutul în timpul procesului de gătire pentru a te asigura că este gătit uniform și că a atins textura dorită.

  2. Prepararea roșiilor: Încălzește cuptorul la 180°C. Coace roșiile întregi timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când pielea începe să se crape și să se înmoaie. Lasă-le să se răcească apoi curăță-le de coajă și semințe.

    Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

    Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

  3. Pregătirea humusului: Într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă năutul fiert sau din conservă, roșiile coapte, ceapa verde tocată, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și boiaua. Mixează până când obții o pastă fină și cremoasă. Dacă este necesar, adaugă puțină apă sau ulei de măsline pentru a ajuta la omogenizare.

  4. Ajustarea gustului: Gustă humusul și adaugă sare sau zeamă de lămâie, după gust. Poți să mai adaugi și puțină boia pentru un plus de aromă și culoare.

  5. Prezentarea și servirea: Toarnă humusul într-un bol și nivelează-l cu spatele unei linguri. Picură puțin ulei de măsline deasupra și presară cu puțină boia pentru un aspect atrăgător. Servește alături de felii de bagheta prăjită sau crudă, sau cu legume proaspete feliate, cum ar fi morcovi, castraveți și ardei gras.

  6. Poftă bună!: Savurează humusul proaspăt făcut alături de prieteni și familie, ca aperitiv sau gustare sănătoasă și delicioasă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de platouri
Humus cu roșii și ulei de măsline[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum îți dai seama că te-ai îndrăgostit

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies