Pentru micul dejun, iti propunem o reteta delicioasa de humus din naut cu sfecla rosie.
N-ar trebui sa-ti ia mai mult de 40 de minute pentru prepare si 10 minute pentru coacere. Pentru sapte portii, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
-doua sfecle de dimensiune medie;
-o cana de naut hidratata si clatita;
-o jumatate de lingurita de sare;
-trei linguri de tahini (o pasta facuta din seminte de susan macinate);
-doua linguri de suc de lamaie;
-doua linguri de apa;
-doua linguri de rozmarin proaspat.
Cum poti face humus din naut cu sfecla rosie
Incalzesti cuptorul, infasori sfeclele in hartie de copt sau folie de alumniu si le lasi la foc mic sa se coaca. Dupa aproximativ 40 de minute sau cand legumele pot fi patrunse usor cu un cutit, le scoti si le treci prin cateva jeturi de apa rece. Dupa ce te-ai asigurat ca s-au racit, le poti descoji si le tai in sferturi, apoi le lasi deoparte.
Cu un mixer, pisezi si omogenizezi sfecla si nautul, adaugi sare, tahini, zeama de lamaie si apa. Amesteci bine timp de doua-trei minute sau pana cand humusul e suficient de cremos.
La final adaugi verdeata. Poti servi acest preparat cu crackers sau cu focaccia.