Iata 10 cauze ale caderii parului. Evita-le si totul va fi bine!

Iata 10 cauze ale caderii parului. Evita-le si totul va fi bine!

Este adevarat, barbatii sunt mai predispusi spre a-si pierde podoaba capilara, insa nici femeile nu sunt ocolite de aceasta problema.

Subţierea firului de par si caderea abundenta sunt destul de frecvente in randul doamnelor, iar acest lucru se intampla dintr-o multitudine de motive, de la o anumita deficienta vitaminica pana la o problema de sanatate mai grava.

Cu toate acestea, caderea parului atat la femei cat si la barbati poate fi tratata, totul depinzand insa de cauzele care duc la aceasta problema.

Stresul emotional- Orice trauma de natura psihica survenita ca urmare a producerii unui accident rutier, interventie chirurgicala, afectiune severa, teama de imbatranire, divortul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de munca  sau chiar o banala raceala care se intinde pe o perioada mare de timp poate duce la caderea temporara a podoabei capilare. Si asta pentru ca ciclul de viată a firului de par este dereglat si nu mai respecta ritmul normal de „crestere, odihna, regenerare”.

Vestea buna este ca odata ce scapi de acea stare emotionala negativa, parul reintra in normal si nu va mai cadea la fel de mult.

Sarcina- Din cauza durerilor suportate in timpul nasterii, femeile pot ramane cu anumite traume care pot, de asemenea, sa duca la pierderea parului mai mult decat in mod obisnuit. Desigur, este doar o problema de timp pana cand vei trece peste acest soc al nasterii si parul tau nu va mai fi o victima.

Prea multa vitamina A- Da, se poate ca aceasta sa fie cauza pentru care parul tau se impotriveste sa ramana pe cap. Cantitatea zilnica de vitamina A este de 5.000 UI pentru adulti, insa atunci cand ne administram din proprie initiativa suplimente alimentare cu vitamina A este foarte posibil sa ne confruntam cu acest efect advers neplacut.

Cea mai simpla cale de a vedea daca intr-adevar aceasta este cauza este sa renunti pentru o perioada la suplimentele vitaminice pe baza de vitamina A si sa observi cum reactioneaza parul la aceasta schimbare.

Prea putine proteine- In momentul in care corpul nu primeste suficiente proteine, procesul de crestere a parului este incetinit iar regenerarea este si ea blocata. Prin urmare, include in alimentatie cat mai multe alimente bogate in proteine, cum sunt ouale, carnea sau pestele.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mostenirea genetica- Poate fi si acesta un motiv, mai ales daca stii ca persoanele de sex feminin din familie au avut astfel de probleme. Spre deosebire de barbati insa, femeile nu se trezesc dintr-o data cu o chelie de toata frumusetea, ci se confrunta cu subtierea parului si ruperea facila a acestuia la periaj, ceea ce duce la rarirea podoabei capilare.

Dezechilibrul hormonal- La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, acelasi lucru se poate intampla si atunci cand iei anticonceptionale nepotrivite, care iti pot da peste cap hormonii androgeni, responsabili si de chelia la barbati.

De aceea, este foarte important sa consulti medicul ginecolog inainte de a lua pilule, pentru ca doar o anamneza amanuntita poate stabili cu certitudine ce tip de contraceptive iti sunt indicate.

Deficienta de fier - Aproape una din 10 femei cu varste intre 20 si 49 de ani sufera de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier in organism si culmea este ca majoritatea doamnelor nici macar nu stiu acest lucru. Lipsa fierului este o cauza comuna a caderii parului si pentru a afla cu certitudine daca aceasta este cauza care sta la baza problemei pierderii parului este necesar sa faci o serie de analize de sange, care pot determina nivelul de fier din sange.

Ce e de facut in cazul unui raspuns afirmativ? Nimic mai simplu: cateva suplimente cu fier administrate pe o perioada de timp indicata de medicul specialist si un regim bogat in acest mineral (mere, ficat de pasare, spanac, galbenus de ou etc.).

Citește și: Cum a aflat Daniela Iliescu că este însărcinată: Culiță Sterp în culmea fericirii „Îs două? Nu cred”- kanald.ro

Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro

O tiroida lenesa- Mai exact, hipotiroidismul poate fi si el o cauza frecventa a caderii parului pentru ca nu sunt produsi suficienti hormoni care sa ajute metabolismul si astfel si parul are de suferit. Tratamentul medicamentos poate fi de mare ajutor in aceasta situatie, astfel restabilindu-se nivelul hormonal normal.

Slabitul brusc- Multe doamne se supun, cu sau fara constiinta, numeroaselor diete din mediul virtual sau din auzite, iar acest lucru poate sa le afecteze dramatic organismul, deorece de multe ori se intampla sa recurga la infometare ori diete drastice, care priveaza corpul de vitaminele si mineralele necesare.

Vestea proasta este ca va dura cel putin 6 luni pana ca parul tau sa isi revina din aceasta trauma suferita, timp in care organismul isi reface stocul de nutrienti pierduti in urma regimului alimentar haotic.

Sindromul ovarelor polichistice- Este un alt motiv care duce la cresterea nivelului de hormoni androgeni, care poate predispune la cresterea in greutate, risc crescut de diabet, tulburari menstruale, infertilitate si, problema care ne macina pe noi, femeile, caderea excesiva a părului. Si, de parca nu sunt suficiente aceste probleme, aceasta afectiune poate favoriza cresterea(!) parului in zone mai putin agreate, cum ar fi cel de pe fata sau cel de pe suprafata corpului (mai putin de pe cap).

Solutia intr-o astfel de problema spinoasa consta intr-un tratament de lunga durata, care include schimbari in dieta, exercitii fizice zilnice, administrarea de anticonceptionale, precum si de medicamente care scad riscul de infertilitate si diabet.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Top 3 zodii care primesc o veste bună în luna decembrie 2024

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

”The Apprentice”, filmul care dezvăluie latura controversată a lui Donald Trump, respins de actorii de la Hollywood. Sebastian Stan: ”Le este frică”

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Moldo și Kiprianos, în pragul eliminării! Cine a părăsit emisiunea? Andreea Mantea a făcut anunțul tulburător

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, pe primul loc cu peste 2 milioane de voturi, după numărarea a 99,9% din procesele verbale. Elena Lasconi îl depășește pe Marcel Ciolacu în lupta pentru locul 2 - HARTA votului