Iata 10 motive gresite pentru care oamenii se casatoresc

Iata 10 motive gresite pentru care oamenii se casatoresc
Iata 10 motive gresite pentru care oamenii se casatoresc

Nu toate relatiile sunt menite sa dureze pentru totdeauna.

Uneori insa, persoanele ajung sa isi dea seama ca au facut o alegere gresita dupa ce se casatoresc realizand ca printre motivele pentru care au spus „da” nu se numara si dragostea.

1. Urmatorul pas logic Deseori cuplurile care au acumulat cativa ani de relatie ajung sa isi puna problema casatoriei nu pentru ca simt ca vor sa faca acest pas, ci pentru ca societatea il impune.

„Sunt impreuna de atatia ani. Sunt un cuplu dragut. Locuiesc impreuna. Nu este casnicia urmatorul pas?”

2. A existat un moment in care erau indragostiti La inceput, relatia era una de basm. Sigur dragostea nebuna s-a mai calmat, dar ce mod mai bun de a ajunge la „au trait fericiti pana la adanci batraneti” decat casatoria? Gresit. Mariajul nu ar trebui privit ca un act de salvare a relatiei fiindca astfel ar fi sortit esecului.

3. Dorinta de maturizare Tot presiunea societatii sta la baza acestei conceptii. Unele persoane considera ca nu esti adult pana cand nu iti asumi responsabilitatile care apar odata cu o casatorie. Acestia sunt de parere ca verigheta reprezinta un pas inainte, un stil de viata superior celui dinainte si o reputatie mai buna in comunitate.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

4.

„E o partida buna” „Are un loc de munca bun, un „istoric” curat si un salariu impresionant. Iubeste copiii si te adora. Ce mai conteaza ca tu nu il iubesti prea mult?” Din pacate, astfel de vorbe sunt inca actuale, dar acest tip de mentalitate este unul invechit, din vremurile cand casatoriile erau aranjate de familii si femeile nu ramaneau decat cu speranta ca intr-o zi vor ajunge sa isi iubeasca sotul.

5. Frica de a ramane singur De multe ori oamenii, in special femeile, ajung sa se casatoreasca aproape la intamplare, cu persoane de care nu sunt atrase, dar despre care considera ca ar reprezenta ultima sansa de a intemeia o familie.

6. Iluzii desarte Odata cu casatoria se spune adio noptilor albe petrecute in oras sau mesajelor misterioase schimbate cu persoane despre care partenera nu stie nimic.

Nu e cazul sa va faceti iluzii desarte ca nu se va schimba nimic din stilul vostru de viata in urma casatoriei. Dar nu sunt motive de suparare, e vorba de dragoste, nu-i asa?

7. Siguranta financiara Cine nu ar dormi mai bine stiind ca exista o sursa de venit de rezerva care ar acoperi cheltuielile in cazul unei concedieri?

8. Un bebelus este „pe drum” Sarcinile neasteptate sunt tot mai dese in ziua de astazi, dar, contrar aparentelor, asta nu inseamna ca trebuie sa va casatoriti.
A fi parinte nu echivaleaza cu a fi casatorit.

Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro









Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cristina Șișcanu este total nemulțumită de toate lucrurile pe care o femeie trebuie să le facă, în zilele noastre, pentru a avea succes. "Doamnelor, nu vi se pare că o femeie face prea multe lucruri? "

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies