Morcovii sunt mai mult decat un ingredient gustos pentru supa, salate si sucuri.
Sunt excelenti pentru sanatatea generala a organismului si in special pentru piele, ochi, dinti si sistemul digestiv.
Iata 10 motive sa mananci mai multi morcovi.
1. Beta carotene- Morcovii sunt o sursa bogata de beta caroten, un antioxidant puternic care, printre altele, poate fi convertit in vitamina A care ajuta corpul in mentinerea sanatatii pielii.
2. Digestie- Morcovul creste cantitatea de saliva si suplimenteaza cantitatea de minerale esentiale, vitamine si enzime care ajuta digestia.
3. Elemente alkaline- Morcovii sunt bogati in elemente alcaline care purifica si revitalizeaza sangele si in acelasi timp echilibreaza raportul acid/alcalin din organism.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4.
5. Sanatatea dintilor- Morcovii distrug germenii periculosi din gura si, astfel, previn carierea dintilor.
6. Rani- Morcovii cruzi ajuta vindecarea ranilor, taieturilor si inflamatiilor.
7.
8. Carotenoide- Morcovii sunt bogati in carotenoide, pe care organismul le foloseste pentru echilibrarea nivelului de zahar din sange.
9. Fibre- Morcovii sunt bogati in fibre solubile, care pot reduce nivelul colesterolului rau LDL si, totodata favorizeaza cresterea nivelului de colesterol bun HDL – prevenind astfel bolile de inima.
10. Ochi, par, unghii si multe altele- Nutrientii din morcovi pot imbunatati sanatatea ochilor, pielii, parului, unghiilor etc si, in plus, ajuta la detoxifierea organismului si la dezvoltarea de noi celule.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro