Iata 10 pasi simpli catre o inima sanatoasa!

Iata 10 pasi simpli catre o inima sanatoasa!
Iata 10 pasi simpli catre o inima sanatoasa!

Minte sanatoasa intr-un corp sanatos era deviza dupa care se ghidau stramosii nostri, romanii. Iar baza unui corp sanatos este inima. Acesta este organul fara care noi nu putem supravietui.

Pentru o inima slaba si cea mai neinsemnata miscare presupune un efort considerabil. Si pentru a trai o viata sanatoasa in care sa ne bucuram de toate micile placeri, cum ar fi iesirea intr-un parc cu copiii sau chiar un jogging impreuna cu partenerul trebuie sa avem o inima sanatoasa.

Medicii spun mereu ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi, insa majoritatea oamenilor nu constientizeaza valoarea sfatului pana in ceasul al XII-lea.

Insa pentru unii chiar si atunci schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata se dovedeste a fi o misiune imposibila.

Inainte de orice trebuie sa te gandesti la urmatoarul lucru: Nu poti alerga inainte de a invata sa mergi. Nu iti propune obiective marete intr-un timp scurt intrucat aceasta sunt departe de a te motiva iti vor scadea moralul pentru ca nu le vei atinge in timp util.

Putin azi, un pic mai mult maine si doar asa vei ajunge acolo unde iti doresti. Iata cei 10 pasi marunti care te vor ajuta sa ai o inima mai sanatoasa.

1. Mergi 10 minute pe zi- In cazul in care nu esti o persoana sportiva o scurta plimbare va avea beneficii extraordinare asupra tonusului muscular general. Mai tarziu poti mari fie distanta fie timpul de plimbare.

Nu peste multa vreme te vei trezi alergand pe distante din ce in ce mai lungi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

2. Ridica-ti bratele fie cu gantere usoare sau cu doua carti mai groase- Chiar daca nu pare cine stie ce muschii bratelor se vor intari considerabil. In momentul in care miscarile se vor dovedi floare la ureche este timpul fie sa maresti greutatea fie chiar sa mergi la o sala de forta.

3. Adauga un fruct sau o leguma meniului zilnic- Pe langa gustul extraordinar atat fructele cat si legumele sunt mult mai ieftine decat carnea, si in acelasi timp, au efecte extraordinare.

4. Transforma micul dejun in cea mai importanta masa a zilei- Incepe cu fructe, cereale integrale, precum terci de ovaz, fulgi de tarate sau paine integrala.

5.

Nu mai consuma bauturi carbogazoase- Chiar daca nu iti vine sa crezi, astfel vei avea minus 100 de calorii in fiecare zi. Intr-un an acest lucru echivaleaza cu 4.5 kilograme mai putin.

6. Manca o mana de nuci- Nucile, alunele, migdalale sunt extraordinare pentru inima ta. Inlocuieste chipsurile cu aceste alimente cand vrei sa iti inseli foamea. In plus, le poti adauga in salate.

Sigur nu vei regreta.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

7.

Consuma fructe de mare- Absolut toti nutritionisti recomanda ca, macar o data pe saptamana, sa ai in meniu peste sau fructe de mare. Inima, creierul si vasele de sange vor avea numai de castigat dintr-un asemenea obicei.

8. Respira adanc- Incearca sa inspiri lent si adanc timp de cateva minute zilnic. Aceste exercitii te vor ajuta sa te relaxezi si, in acelasi timp, vor contribui la scaderea presiunii arteriale.

9. Spala-te pe maini cat mai des- Spalatul pe maini cu apa si sapun te vor ajuta sa te mentii sanatoasa. Raceala si pneumonia pot avea efecte grave asupra inimi.

10. Timp de cateva minute retraieste-ti realizarile- Astfel emotiile placute iti vor invada corpul si vei fi mai sanatoasa.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies