Dorind sa afle care este secretul unui mariaj fericit, sociologul Karl Pillemer a realizat cel mai amplu studiu la care au luat parte cupluri casatorite de mult timp, mai exact 700 de persoane.
Astfel, el a adunat datele necesare pentru a scrie o carte pe acest subiect, 30 Lessons for Loving.
Iata 10 din aceste sfaturi oferite de femei si barbati care par sa fi descoperit secretul unei relatii de durata, pe viata.
1. Sa incepem fiecare zi gandindu-ne ce bucurie (oricat de marunta) ii putem face partenerului.
2. Faptul ca suntem apropiati nu inseamna ca suntem la fel, deci trebuie sa incercam sa intelegem ca partenerul nostru poate gandi diferit in anumite situatii.
3. Sa nu ne facem griji ca imbatranim. Intr-o relatie apropiata, partenerul nu va observa modul in care imbatraneste si poate se urateste cel de langa el. Dragostea adevarata inseamna sa vedem dincolo de riduri si sa il iubim pe cel de langa noi asa cum este el.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4.
5. Trebuie sa cultivam relatia de prietenie cu partenerul. In timp, atractia sexuala isi mai pierde din importanta si atunci trebuie sa fim siguri ca iubim persoana de langa noi, nu doar trupul ei.
6. E indicat sa ne alegem ca prieteni cupluri fericite, care pot fi un exemplu pentru noi si sa evitam persoanele care au probleme in relatie sau care au o atitudine negativa fata de casnicie.
7. Este bine sa intrebam direct si sincer ce vrea sa spuna partenerul nostru atunci cand avem o disputa, ca nu cumva sa-l intelegem gresit. Multe probleme se pot evita in acest fel, iar comunicarea se va imbunatati considerabil.
8. Trebuie sa cooperam, sa lucram mereu impreuna cu partenerul, iar cel care se pricepe cel mai bine sa faca un lucru, acela trebuie sa-l faca. Acesta este secretul pentru impartirea eficienta a treburilor intr-o gospodarie.
9. In timpul unui conflict este mai bine sa ne oprim, sa luam o pauza, ca sa ne linistim si astfel vom vedea mai clar situatia, distantandu-ne putin de problema.
10. Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca o casnicie este de fapt un proces continuu, care presupune mereu efort si ceva nou de invatat. Niciodata nu putem spune ca am invatat tot ce trebuia sau ca am facut tot ce era necesar pentru relatia noastra, mereu se poate mai bine.
Sursa: www.descopera.ro