Adevarul este ca bacon-ul este foarte gustos. Nimeni nu poate nega acest lucru.
Insa chiar si daca nu-ti pasa de drepturile animalelor, exista suficiente motive pentru a scoate acest produs din alimentatia ta.
Dintotdeauna bacon-ul s-a bucurat de popularitate, insa in ultima perioada oamenii il consuma chiar mai des decat inainte. Insa s-ar putea sa iti schimbi parerea despre el atunci cand vei afla cum sunt crescute animale, modul de procesare al carnii si efectele negative pe care consumul de alimente procesate il are asupra sanatatii tale.
Iata care sunt cele 4 motive sa renunti la bacon.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1.Productia de bacon polueaza aerul- Procesul prin care carnea este procesata pana ajunge bacon elimina in atmosfera foarte mult fum. Ceea ce inseamna ca, cu cat sunt mai multe fabrici pentru a produce bacon, cu atat mai poluata este atmosfera.
2. Fermele de porci degaja un miros pestitential- Fermele de porci fac, practic, aerul irespirabil. Ceea ce inseamna ca oamenii care locuiesc in jurul acestor ferme sunt obligati fie sa respire un aer urat mirositor, fie sa incerce sa-si vanda casele si sa se mute in alta parte.
3. Fermele de porci polueaza apa- Si panza de apa potabila din jurul fermelor de porci este afectata de nitratii care provin de la animale.
4. Exista o legatura intre bacon si cancer- Exista numeroase studii care sustin ca exista o legatura intre consumul de bacon si alte produse procesate si cancer. Un studiu din 2008 arata ca o molecula din carne – inclusiv din bacon – este prezenta si in celulele canceroase. Insa bacon-ul si celalalte produse procesate sunt chiar mai puternic legate de cancer din cauza nitritilor pe care ii contin.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro