Iata 5 solutii eficiente pentru incetinirea procesului de imbatranire!

Iata 5 solutii eficiente pentru incetinirea procesului de imbatranire!
Iata 5 solutii eficiente pentru incetinirea procesului de imbatranire!

Cu totii suntem sortiti necrutatorului proces de imbatranire, nu il putem stopa in totalitate, nu ne putem sustrage naturii umane.

Ce putem face este sa il incetinim, sa il amanam sa traim ca si cand am fi cu 10 ani mai tinere. Asa ca opreste imbatarnirea chiar acum, las-o pentru mai tarziu!

Iata cateva solutii:

5 portii de cruditati pe zi- Mananca zilnic cel putin 5 portii de cruditati. O portie inseamna jumatate de ceasca de fructe si legume taiate, un fuct de marime mijlocie sau 170 g de suc proaspat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Consuma fructe si legume intr-un mod variat- Variaza, nu consuma zilnic acelasi soi de fructe sau legume. Oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere care dintre acestea au cel mai puternic efect protector, care este cel mai eficient pentru anumite afectiuni, asa ca nu strica sa le incerci pe toate.

Consuma cruditati inchise la culoare- Pentru a beneficia de o cantitate maxima de antioxidanti alege cruditati inchise la culoare. Pigmentii indica prezenta antioxidantilor, asa ca cu cat mai inchisa este culoarea, cu atat mai mult pigment si, deci, cu atat mai multi antioxidanti primesti.

Limiteaza fierberea legumelor- Nu poti consuma cruditati din cauza afectiunilor intestinale? Prepara-le la abur, este cea mai buna metoda de a pastra antioxidantii sau fierbe-le usor, cat sa ramana inca tari (al dente).

Fierberea indelungata, in schimb, ii distruge.

Legume si fructe portocalii- Legumele si fructele portocalii, bogate in beta-caroten, sunt de preferat a fi consumate nu crude, ci usor fierte. Prin aceasta metoda se stimuleaza absorbtia beta-carotenului.
Sursa: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies