Iata 9 metode prin care poti incetini procesul de imbatranire prin optiunile alimentare

Iata 9 metode prin care poti incetini procesul de imbatranire prin optiunile alimentare
Iata 9 metode prin care poti incetini procesul de imbatranire prin optiunile alimentare

Vrei sa traiesti mult si bine? Ei bine, ai toate sansele: sunt cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a promova longevitatea.

Cercetatorii incep sa inteleaga cum imbatranim si descoperiri tot mai interesante indica telomerii. Aceste structuri sunt secvente scurte si repetitive de ADN, care izoleaza capetele cromozomilor pentru a proteja ADN-ul in timpul diviziunii celulare.

Odata cu inaintarea in varsta, telomerii se scurteaza pana in momentul la care diviziunea celulara cedeaza si are loc apoteoza, sau moartea celulara. Cu alte cuvinte, ‘lungimea telomerica” prezice imbatranirea la nivel celular.

Exista si o preponderenta a datelor care arata ca enzima telomerica, denumita telomeraza (care reface lungimea indicatorilor de imbatranire doar la celulele imature), este activata in celulele canceroase, ceea ce

le face nemuritoare.

Niciodata nu a fost mai esential ca acum sa luam procesul de imbatranire in serios. Din fericire, o stare buna de sanatate incepe cu alegeri alimentare intelepte.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Iata noua pasi pentru prevenirea unei imbatranirii premature:

1.Consuma miso, tofu si tempeh.

- Soia este unul dintre alimentele cele mai promovate contra imbatranirii si este dovedit ca reduce inflamatia si imbunatateste functionarea hormonilor sexuali – totul la nivel ecogenetic. Atat femeile cat si barbatii ar trebui sa consume miso, tofu si tempeh.

2.Foloseste cu generozitate uleiul de masline.- Multe studii arata ca uleiul de masline are un impact major asupra sanatatii. Specific dietei mediteraneene, uleiul de masline s-a dovedit a avea efecte de protectie contra unor boli precum cancerul.

Uleiul de masline inhiba manifestarea genelor pro-inflamatorii, explicand in parte riscul redus de boli cardiovasculare, dementa si cancer la populatiile din zona mediteraneana, pentru care uleiul de masline este sursa principala de grasime alimentara.

Nu uita, insa: uleiul de masline este sensibil la temperaturi ridicate, care ii modifica componentele benefice, de aceea nu e indicat sa-l folosesti la gatit. Cel mai bine este sa-l folosesti in salate sau sosuri.

3.Foloseste uleiul de cimbru in produsele anti-imbatranire.- Tot legat de uleiuri, uleiul de cimbru contribuie la longevitate. Un studiu japonez efectuat in 2010 arata ca un ingredient din uleiul de cimbru, carvacrolul, este un inhibitor puternic al COX-2, o enzima implicata in inflamatii si imbatranire.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies