Ti se-ntampla adesea sa-ti fie foame mai tot timpul sau la scurt timp dupa ce ai mancat? Uite cateva motive care te fac sa mananci des.
Nu iei micul dejun- Nu este un mit! Masa de dimineata iti regleaza metabolismul si impiedica aparitia senzatiei de foame la ore nepotrivite.
Daca iei micuj dejun, iti mentii sub control nivelul glicemiei din corp pe tot parcursul zilei.
Mananci cereale- Foarte multe persoane aleg sa manance cereale la gustare sau la masa de dimineata.
Daca nu le alegi pe cele potrivite, senzatia de satietate nu va dura pentru mult timp, iar tu vei fi tentata sa mananci din nou, la scurt timp dupa ce ai luat masa.
Consumi alimente care contin indulcitori artificiali- Bauturile light si ceaiurile reci sunt surse importante de fructoza din sirop de porumb.
Cercetatorii de la Universitatea Yale sustin ca aceste produse alimentare reduc activitatea si fluxul sangvin din zona creierului care se ocupa cu reglarea apetitului.
Esti deshidratata- Dintre toti factorii, deshidratarea este cel mai important, insa prea putine persoane il iau in calcul.
Cand celulele corpului se deshidrateaza, nivelul lor de energie scade. Din aceasta cauza, acestea transmit semnale creierului, care de multe ori sunt confundate cu senzatia de foame.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro