Este exotic si delicios, are un gust dulce si usor picant, fapt ce l-a propulsat in ultimii ani pe lista celor mai populare lichide.
Originar de pe teritoriul aspru si salbatic al Africii de Sud, ceaiul rosu, rooibos, a castigat din ce in ce mai multi adepti. Putin cunoscut la noi in tara, se gaseste pe rafturile oricarui supermarket, la un pret rezonabil.
Delicios atat simplu, cat si in combinatie cu diferite arome, este plin de antioxidanti, fapt ce i-a facut pe cercetatorii japonezi sa-l supranumeasca "ceiul vietii lungi". Mai mult, este unul dintre cele mai puternice destresante naturale, avand puternice efecte calmante si combatand eficient insomniile.
Ideal pentru copii si femeile insarcinate- Planta Rooibos creste in mod natural si nu contine deloc cofeina, motiv pentru care femeile insarcinate si copiii se pot bucura din plin de beneficiile lui. In Africa de Sud se consuma chiar si 5-6 cani pe zi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Creste capacitatea de concentrare si are un puternic efect anti-imbatranire- Antioxidantii prezenti in acest ceai incetinesc procesul de imbatranire din organism si intaresc sistemul imunitar.
Previne cancerul- Unele studii au demonstrat o legatura intre consumul de ceai rooibos si reducerea incidentei unor forme de cancer. Tot antioxidantii sunt cei care protejeaza organismul impotriva acestei boli distrugatoare.
Previne alergiile- Ceaiul rooibos este folosit in multe regiuni ale Africii de Sud ca un tratament eficient impotriva alergiilor precum eczemele, febra fanului sau bronsita alergica. Datorita continutului de fenoli are calitati antiinflamatoare, motiv pentru care este prescris si pentru astmatici sau pentru diverse tipuri de reactii alergice din organism.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro