Iata care care sunt pericolele de pe plaja pentru ochi si cum trebuie sa te protejezi!

Iata care care sunt pericolele de pe plaja pentru ochi si cum trebuie sa te protejezi!
Iata care care sunt pericolele de pe plaja pentru ochi si cum trebuie sa te protejezi!

Daca ochelarii de soare iti tin parul ca o bentita mai mult timp decat ar trebui sa iti protejeze ochii , nu esti singura. Foarte multe persoane nu folosesc ochelarii de soare la plaja

Ochelarii de soare sunt cruciali la plaja deoarece, ca orice parte a corpului, razele UV iti pot distruge ochii.

Photokeratita este o arsura a suprafetei ochilor provocata de soare. Dauna nu este permanenta, dar primele simptome sunt ochii umflati, uscati si iritati. Nu merita!

Nu investesti in ochelari de calitate- Ochelarii de soare ieftini nu blocheaza razele UV si au acelasi efect ca si cand nu ai purta ochelari deloc.

Investeste bani intr-o pereche de ochelari de calitate cu lantile polaroid care blocheaza razele UV si iti protejeaza ochii

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Nu aplici crema cu protectie solara- Crema cu protectie solara speciala pentru ochi ar trebui sa nu lipseasca din geanta. Conform specialistilor, cancerul de piele se gaseste si pe pleoape.

Palaria  nu iti protejeaza ochii- Ochii nu sunt protejati atunci cand porti o palarie. Palaria iti protejeaza doar nasul. urechile si capul, insa razele soarelui se reflecta in apa si nisip. Apa reflecta razele soarelui 100%, iar nisipul 25%.

Porti lentile de contact cand inoti- Inainte de a te duce sa inoti, cel mai bine este sa iti scoti lentilele de contact, deoarece risti sa infectezi corneea din cauza apei si sa iti afecteze vederea.

Poarta ochelari pentru inot

Iti freci ochii atunci cand iti intra nisip- Cu nisipul in ochi nu e de joaca. Daca iti freci ochii vei crea un efect abraziv asupra corneei si ii vei distruge. Spala ochii cu apa si clipeste de cateva ori. Daca iti simti ochii iritati programeaza-te la un consult oftalmologic.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies