Cu un gust incredibil de proaspat, aceasta leguma este adorata in salate datorita proprietatilor sale racoritoare.
Consumul de castravete- ca atare, murat sau sub forma de suc- este recomandat in guta, litiaza renala, in curele de detoxifiere si de slabire, datorita aportului caloric scazut si capacitatii de curatare a intestinelor, constipatie, adjuvant in hipertensiunea arteriala, artrita, colici, stari subfebrile, indigestii.
In uz intern se poate consuma ca atare sau sub forma de suc. In combinatie cu suc de morcov, ridiche neagra si sfecla rosie (in cantitati egale), poate ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.
In uz extern se aplica felii de castravete, care au rol antiinflamator in iritatii ale pielii, pentru efectul calmant si de restabilire a Ph- ului pielii datorita proprietatilor astringente, acnee, dermatoze, pistrui, pete pe piele, pori dilatati, riduri si arsuri solare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
In cele mai multe studii de specialitate se spune ca nu exista reactii adverse si
Totusi, persoanele cu hipertensiune severa, cu ascita ori cu alte afectiuni la care aportul masiv de lichide in organism este limitat vor consuma cu masura aceste legume, care contin 95% apa.
Exista si persoane a caror digestie nu se impaca foarte bine cu castravetii (in cazuri foarte rare, ei produc indigestii, dureri abdominale, stare de greata).
Mastile cu pulpa de castravete hidrateaza tenul uscat, imbatranit, obosit, tern, ajuta la curatarea porilor, au efect emolient dar si degresant, improspateaza tenul si il revitalizeaza.
De asemenea, feliile de castravete aplicate pe ochi ajuta la inlaturarea cearcanelor.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro