Iata care este dieta care ajuta cel mai mult memoria si sistemul cognitiv!

Iata care este dieta care ajuta cel mai mult memoria si sistemul cognitiv!
Iata care este dieta care ajuta cel mai mult memoria si sistemul cognitiv!

Exista diete care te ajuta sa slabesti cateva kilograme, diete care se transforma intr-un stil de viata si in urma carora rezulta un corp tonifiat si diete care ajuta memoria si sistemul cognitiv.

De fapt este vorba despre una singura – dieta mediteraneeana.

O dieta bogata in grasimi sanatoase – acizi grasi, uleiuri din peste, nuci, ulei de masline, legume poate sa iti protejeze si chiar sa iti imbunatateasca sistemul cognitiv, ducand la o mai tarzie deteriorare a acestuia. O data cu inaintarea in varsta, daca nu se fac exercitii, nu se mananca sanatos, organele noastre, impreuna cu creierul incep sa se deterioreze.

Dieta mediteraneeana se bazeaza strict pe ingredientele enumerate mai sus si sunt foarte multe articole care i-au prezentat avantajele (lupta impotriva obezitatii, bolilor de inima, dementei, infarctelor).

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Un studiu publicat in JAMA Internal Medicine arata cum dieta mediteraneeana imbunatateste functiile cognitive ale organismului. Pentru studiu au participat 447 de oameni sanatosi cu varsta medie de 67 de ani.

Participantii erau din punct de vedere cognitiv sanatosi, insa aveau un mare risc de boli de inima si au trecut pe o dieta mediteraneeana. Astfel, 155 dintre ei au consumat cu 1 litru mai mult/saptamana ulei de masline extravirgin, 147 si-au suplimentat dieta cu un mix de alune, nuci, alune de padure si 147 care au fost rugati sa manance produse cu grasime putina si nu cele pe care le consuma mediteraneenii.
Participantii au urmat aceste diete timp de 4 ani, in care au fost la control si s-a obervat ca o dieta bazata pe nuci, ulei de masline, peste si legume este cea mai buna pentru creier.

“Din ce am obervat nucile si uleiul de masline ajuta enorm la combaterea efectelor pe care le are imbatranirea asupra creierului” spun autorii studiului.

Pe langa aceste alimente se mai poate consuma si paina din grau integral, legume precum fasolea si mazarea fructe, un pahar de vin rosu ocazional si ulei de masline, avocado, in locul untului.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Pizza cu legume. Va aduce întotdeauna un strop de prospețime și bucurie pentru toți!

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies