Uita de silueta pentru cateva clipe si gandeste-te si la modul in care iti afecteaza creierul alimentele pe care le consumi.
Tofu- Controversele legate de soia continua in urma unui studiu publicat in revista Dementia and Geriatric Cognitive Disorders, care a identificat o legatura intre consumul ridicat de tofu (de mai mult de 9 ori pe saptamana) si un risc crescut de probleme cognitive si pierderi de memorie.
Sodiul- Toata lumea stie ca un nivel crescut de sodiu duce la hipertensiune si boli cardiovasculare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Grasimile trans- Pe langa faptul ca sunt dusmanii inimii, grasimile trans pot distruge si creierul. Un studiu publicat in revista PLoS One a aratat ca un consum crescut de grasimi trans duce la probleme de memorie.
Tonul- Este o masa usoara si plina de proteine, insa poate afecta memoria. Potrivit unui studiu aparut in revista Integrative Medicine, persoanele care mananca acest tip de peste de mai mult de trei ori pe saptamana risca sa se confrunte cu disfunctii cognitive. De vina, este continutul de mercur.
Sursa: www.doctorulzilei.ro