Iata care sunt alimentele care te ajuta sa te concentrezi mai bine

Iata care sunt alimentele care te ajuta sa te concentrezi mai bine
Iata care sunt alimentele care te ajuta sa te concentrezi mai bine

Alimentatia sanatoasa nu doar ca iti ofera o sanatate de fier insa te poate ajuta sa te poti concentra mai bine, sa ai o memorie mai buna, sa fii mai atent si alert si, in general, iti imbunatateste functiile creierului.

Pe masura ce trec anii, oamenii imbatranesc, ceea ce inseamna ca organismul isi pierde din vigoare si agerime, iar creierul nu face abstractie de la asta. Vestea buna este ca iti poti creste sansele de a mentine sanatatea creierului daca adaugi in dieta mancaruri si bauturi „inteligente”.

Cafeina te face mai alert- Nu exista nici o pastila minune care sa-ti creasca IQ-ul, insa anumite substante, precum cafeina, te pot energiza si ajuta sa te concentrezi.

Gasita in cafea, ciocolata, bauturi energizante si unele medicamente, cafeina iti ofera un plus de energie, insa doar pe termen scurt. Insa, ai grija, prea multa cafea te poate face sa te simti mizerabil si nelinistit.

Zaharul iti imbunatateste abilitatile mentale- Zaharul este combustibilul preferat al creierului – nu cristalele ci glucoza pe care o produce organismul uman din zahar si carbodidratii consumati. Tocmai de aceea o bautura dulce iti creste pe termen scurt memoria, procesele gandirii si abilitatile mentale.

Insa un consum exagerat de zahar are efecte contrare. Ca sa nu mai vorbim de kilogramele in plus pe care le vei acumula.

Micul dejun este mana cereasca pentru creier- Esti tentat sa sari peste micul dejun? Studiile realizate pe acest subiect au demonstrat ca micul dejun poate imbunatati, pe termen scurt, memoria si atentia. Studentii care iau micul dejun au rezultate mai bune decat cei care nu mananca nimic dimineata.

Cele mai bune alimente pentru micul dejun sunt cele bogate in fibre, precum cerealele integrale, produsele lactate si fructele. Insa nu manca prea mult, studiile au aratat ca in acest caz concentrarea scade.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Pestele este alimentul creierului- O sursa proteica asociata adesea cu sanatatea creierului provine din pestele bogat in omega3, un acid gras esential pentru functionarea si dezvoltarea ceierului.

Aceste grasimi sanatoase sunt uluitoare pentru puterea creierului: o dieta bogata in omega 3 este corelata cu riscuri scazute de a dezvolta dementa si atac cerebral; incetinirea declinului mental si joaca un rol vital in imbunatatirea memoriei, pe masura ce oamenii imbatranesc. Pentru un creier si o inima sanatoase consuma de 2 ori pe saptamana peste.

Adauga o doza de nuci si ciocolata- Nucile si semintele sunt surse de vitamina E care este asociata cu o mai mica scadere a functiilor cognitive pe masura ce imbatranesti.

De asemenea, ciocolata neagra contine antioxidanti puternici. Mai mult, contine stimulanti naturali precum cafeina care mareste puterea de concentrare.
Bucura-te o data pe zi de nuci si de o tableta de ciocolata care iti vor satisface pofta de dulce fara exces de calorii, zahar si grasimi.

Adauga avocado si cereale integrale- Orice organ din organism depinde de fluxul sanguin, mai ales inima si creierul.

O dieta bogata in cereale integrale si in fructe precum avocado poate reduce riscul bolilor cardiovasculare si poate scadea nivelul colesterolului rau.  Iar un colesterol scazut inseama un risc mai mic ca plaga sa se depuna pe vasele de sange, iar acest lucru creste fluxul sanguin si, prin urmare, o modalitate excelenta de a stimula celulele creierului.

Cerealele integrale contin fibre si vitamina E, iar grasimile mononesaturate din avocado, pot contribui la sanatatea sitemului vascular.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Afinele sunt super nutrienti- Cercetarile pe animale au aratat ca afinele pot proteja creierul de atacul radicalilor liberi si pot reduce efectele unor afectiuni precum Alzheimerul si dementa. Studiile au mai demonstrat ca afinele imbunatatesc atat abilitatea de a invata cat si functiile creierului.

Beneficiile unei diete sanatoase- Poate parea banal insa este adevarat: daca din dieta ta lipsesc nutrienti esentiali, atunci abilitatea ta de a te concentra are de suferit. Mancatul prea mult sau prea putin interfereaza cu abilitatea ta de concentrare. O masa grea te poate face sa te simti letargic, iar prea putine calorii pot avea ca rezultat distragerea atentiei din cauza foamei.

Pregateste-te pentru o zi mare
Vrei sa-ti cresti abilitate de concentrare? Incepe ziua cu un suc 100% natural de fructe, o felie de paine integrala cu somon si o ceasca de cafea. In plus, pe langa o dieta echilibrata, expertii mai recomanda:
– dormi 8 ore pe noapte;
– hidrateaza-te
– exercitiile fizice te ajuta sa ai o minte ascutita;
– mediteaza pentru a te relaxa si a gandi clar.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro




Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies