Iata care sunt beneficiile ananasului. Stimuleaza ficatul, lupta impotriva radicalilor liberi, elimina viermii intestinali!

Iata care sunt beneficiile ananasului. Stimuleaza ficatul, lupta impotriva radicalilor liberi, elimina viermii intestinali!
Iata care sunt beneficiile ananasului. Stimuleaza ficatul, lupta impotriva radicalilor liberi, elimina viermii intestinali!

Fie ca il consumi proaspat sau in stare conservata, acest fruct, te duce instantaneu cu gandul la o vacanta exotica, pe o insula tropicala, dar cel mai important este faptul ca iti protejeaza eficient sanatatea.

Carnos, cu un gust dulce acrisor foarte aromat, ananasul se numara printre cele mai indragite fructe. Originar din sudul Braziliei si nordul Paraguayului, a fost adoptat cu bratele larg deschise de tarile din intreaga lume, oferind un plus de savoare oricaror preparate culinare.

Ananasul este bogat in acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 si C, betacaroten, iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf si saruri minerale.

Totodata, contine o drojdie si un ferment digestiv (bromelina), care este comparata din punct de vedere al beneficiilor pe care le aduce cu pepsina si papaina.

Reduce durerile musculare- Usor de digerat, bogat in fibre si apa, cu putini carbohidrati si chiar si mai putine calorii, este ideal in dietele low-carb. Este eficient impotriva inflamarii articulatiilor si conduce la tratarea si reducerea durerilor musculare. De asemenea, imbunatateste digestia si absorbtia proteinelor in muschi.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Elimina viermii intestinali- O particularitate putin cunoscuta a ananasului este reprezentata de capacitatea sa antihelmintica. Consumat dimineata, pe stomacul gol, ananasul ajuta la eliminarea viermilor intestinali, insa nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni gastrice, intrucat este un fruct acid.

Lupta impotriva radicalilor liberi- Datorita continutului de vitamina C, principalul antioxidant solubil in apa al organismului, consumul de ananas are proprietatea de a proteja zonele apoase ale corpului impotriva

radicalilor liberi, care, lasati nestingheriti, duc la aparitia cancerului.

Stimuleaza secretia biliara a ficatului- Considerat a fi un bun tonic hepatic, ananasul stimuleaza secretia biliara a ficatului si ajuta in metabolismul grasimilor si al colesterolului. De asemenea, este un aliment indicat in perioadele de suprasolicitare.

Ajuta la combaterea depresiei- Pe langa mangan, magneziu si potasiu, ananasul contine si cupru si multe vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, piridoxina si riboflavina.

Ele sunt cunoscute ca avand un rol important in lupta impotriva depresiei, a anxietatii, a oboselii, a bolilor de inima, a sindromului premenstrual si a problemelor de piele.

Reduce riscul aparitiei afectiunilor oculare- Datorita continutului de betacaroten, ananasul reduce cu pana la 35% riscul aparitiei afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara a retinei.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies