Fie ca il consumi proaspat sau in stare conservata, acest fruct, te duce instantaneu cu gandul la o vacanta exotica, pe o insula tropicala, dar cel mai important este faptul ca iti protejeaza eficient sanatatea.
Carnos, cu un gust dulce acrisor foarte aromat, ananasul se numara printre cele mai indragite fructe. Originar din sudul Braziliei si nordul Paraguayului, a fost adoptat cu bratele larg deschise de tarile din intreaga lume, oferind un plus de savoare oricaror preparate culinare.
Ananasul este bogat in acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 si C, betacaroten, iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf si saruri minerale.
Reduce durerile musculare- Usor de digerat, bogat in fibre si apa, cu putini carbohidrati si chiar si mai putine calorii, este ideal in dietele low-carb. Este eficient impotriva inflamarii articulatiilor si conduce la tratarea si reducerea durerilor musculare. De asemenea, imbunatateste digestia si absorbtia proteinelor in muschi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Elimina viermii intestinali- O particularitate putin cunoscuta a ananasului este reprezentata de capacitatea sa antihelmintica. Consumat dimineata, pe stomacul gol, ananasul ajuta la eliminarea viermilor intestinali, insa nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni gastrice, intrucat este un fruct acid.
Lupta impotriva radicalilor liberi- Datorita continutului de vitamina C, principalul antioxidant solubil in apa al organismului, consumul de ananas are proprietatea de a proteja zonele apoase ale corpului impotriva radicalilor liberi, care,
lasati nestingheriti, duc la aparitia cancerului.Stimuleaza secretia biliara a ficatului- Considerat a fi un bun tonic hepatic, ananasul stimuleaza secretia biliara a ficatului si ajuta in metabolismul grasimilor si al colesterolului. De asemenea, este un aliment indicat in perioadele de suprasolicitare.
Ajuta la combaterea depresiei- Pe langa mangan, magneziu si potasiu, ananasul contine si cupru si multe vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, piridoxina si riboflavina.
Ele sunt cunoscute ca avand un rol important in lupta impotriva depresiei, a anxietatii, a oboselii, a bolilor de inima, a sindromului premenstrual si a problemelor de piele.Reduce riscul aparitiei afectiunilor oculare- Datorita continutului de betacaroten, ananasul reduce cu pana la 35% riscul aparitiei afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara a retinei.
Sursa: www.dcnews.ro