Iata care sunt beneficiile consumului de nuci. Sa nu-ti lipseasca din dieta zilnica, sunt extrem de necesare organismului!

Iata care sunt beneficiile consumului de nuci. Sa nu-ti lipseasca din dieta zilnica, sunt extrem de necesare organismului!
Iata care sunt beneficiile consumului de nuci. Sa nu-ti lipseasca din dieta zilnica, sunt extrem de necesare organismului!

Nucile sunt benefice pentru inima, creier, oase si nu numai. Iata de ce trebuie sa le consumi.

Tendinta generala este de a promova o idee proasta despre alimentele cu continut bogat in grasimi. Insa, un nou studiu demonstreaza ca un consum de nuci sau de ulei de nuci poate incetini procesul de dezvoltare a cancerului de prostata.

Cercetatorii au vrut sa inteleaga ce anume face ca nucile sa fie atat de eficiente in cancerul de prostata, cum s-a observat si in studii anterioare.

In studiul lor, publicat pe internet in Revista Alimentelor Medicinale, cercetatorii au hranit animale cu nuci, ulei de nuca sau o combinatie de uleiuri care contineau aceiasi acizi grasi ca si

uleiul de nuca.

Dupa 18 saptamani nucile si uleiul de nuca au incetinit dezvoltarea cancerului de prostata. Au redus si colesterolul si au marit sensibilitatea la insulina si au determinat si scaderea hormonului IGF-1, asociat cu cancerul la prostata si la san.

Uleiul cu continut similar cu cel de nuca nu a avut aceleasi efecte. Cu alte cuvinte, nu grasimile de tip omega-3 din nuci sunt cele care au efecte anticancerigene.

Este cu totul altceva, pe care cercetatorii nu au reusit insa sa-l identifice. Au eliminat fibrele, zincul, magneziul si seleniul.

Si au observat ca, la fel ca in cazul multor altor alimente, beneficiile pentru sanatate nu pot fi descompuse in substante si elemente distincte. Multitudinea de componente care da structura unica unui aliment este cea care produce beneficii pentru sanatate. De aceea alimentele intregi reprezinta mai mult decat suma elementelor din care sunt alcatuite.

Iata cateva argumente sprijinite de dovezi stiintifice pentru a include nucile in alimentatia zilnica:

Nucile reduc riscul de moarte- Studiul PREDIMED facut pe oameni, care a analizat dieta mediteraneana, a descoperit ca nucile pot reduce mortalitatea datorata cancerului. Iar un studiu efectuat pe 118,000 persoane de Scoala de Sanatate Publica din Harvard a descoperit ca persoanele care consuma nuci zilnic au cu 20% sanse mai mici sa moara intr-o perioada de 30 de ani.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

30 de grame de nuci scad riscul bolilor cardiovasculare.- Intr-o universitate din Wisconsin, in cadrul unui studiu, 36 de persoane au consumat 30 de grame de nuci zilnic timp de 30 de zile. Structura lipidelor din sange si functia endoteliala a acestora a prezentat imbunatatiri si nu au luat in greutate.

Nucile negre nu au avut acelasi efect.
Alte studii au demonstrat ca nucile pot reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL. Intr-un studiu iranian, 52 de voluntari au fost impartiti in 2 grupuri. Unul dintre grupuri a consumat 20 de grame de nuci pe zi, in timp ce al doilea grup nu a consumat deloc. Dupa opt saptamani, grupul care a consumat nuci si-a redus nivelul de trigliceride cu 17.1%
si si-a marit colesterolul HDL (bun) cu 9%.

Nucile tin sub control greutatea corporala- In cadrul unui studiu efectuat de Scoala Medicala din Harvard 20 de barbati si femei cu sindrom metabolic au participat la un test randomizat, dublu-orb, incrucisat, in care au trebuit sa consume nuci. Toti au avut un regim cu numar egal de calorii. Dar la micul dejun subiectii au consumat un shake fie cu nuci fie cu placebo.

Dupa doar trei zile, cei care consumau shake-ul cu nuci declarau ca se simt mai satui si nu le mai era la fel de foame.

Nucile imbunatatesc indicatorii endocrini in PCOS- In cadrul unui alt studiu la UC Davis, 31 de pacienti cu sindrom ovarian polichistic (PCOS) au primit aleatoriu nuci sau migdale cu un continut de 31 de grame de grasime pe zi, timp de 6 saptamani. PCOS este asociat de obicei cu rezistenta la insulina, dislipidemie si cresterea inflamatiilor. Nucile au redus colesterolul LDL cu 6%. Au marit si reactia la insulina si globulina care leaga hormonul sexual.

Nucile tin sub control insulina in cazul diabeticilor- Cercetatorii din Australia au facut un studiu pe 50 de adulti supraponderali diabetici in cadrul unui program de un an, timp in care participantii au primit consiliere alimentara. In acelasi timp jumatate dintre participanti au consumat si 30 de grame de nuci pe zi. In primele trei luni grupul care consuma nuci si-a redus semnificativ nivelul de insulina in timpul regimului alimentar.

Nucile sporesc fertilitatea masculina- Cercetatorii de la UCLA (Universitatea din California, Los Angeles) au studiat 117 tineri cu o dieta alimentara tipic americana. 59 dintre barbati au consumat 75 de grame de nuci pe zi in tip ce restul nu au consumat. Dupa 12 saptamani cei care au consumat nuci manifestau la nivelul spermei o vitalitate semnificativa, mobilitate si calitate marita.

Nucile sporesc capacitatea de gandire- Intr-un studiu incrucisat cercetatorii au ales 64 elevi de colegiu care urmau sa consume nuci sau placebo. Dupa opt saptamani au descoperit ca cei care au consumat nuci si-au marit abilitatile de comunicare si rationare cu pana la 11.2%. Alte studii demonstreaza ca alimentele cu continut crescut de antioxidanti, cum sunt nucile, maresc “speranta de sanatate ” si dezvolta abilitatile cognitive si motorii cu varsta.

Nucile inhiba tumorile canceroase la san- Studiile pe animale arata ca nucile scad semnificativ numarul si marimea tumorilor de cancer la san. Cercetatorii spun ca acizii grasi omega-3, antioxidantii si fitosterolii din nuci sunt responsabili pentru aceste beneficii.

Nucile inhiba cresterea cancerului Colorectal - Cercetatorii de la Scoala Medicala din Harvard au descoperit ca soarecii hraniti cu nuci au avut tumori cu o dezvoltare incetinita cu 27% si tumori cu 33% mai mici spre deosebire de soarecii hraniti cu ulei de porumb. Nucile au avut un efect benefic reducand angio geneza.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Nucile sunt pe primul loc in privinta antioxidantilor- Nucile romanesti au de doua ori mai multi antioxidanti benefici decat orice alte nuci. Ele au si antioxidanti de cea mai buna calitate si cei mai puternici. Un studiu a masurat antioxidantii din nuci si a ajuns la concluzia ca sunt de 2 pana la 15 ori mai puternici decat vitamina E.

Nucile consolideaza oasele - Cercetatorii greci au descoperit ca extractul de nuca are o capacitate extraordinara de a construi masa osoasa la nivel celular. Ei sunt de parere ca acest lucru se datoreaza acidului elagic, un important polifenol din compozitia nucilor.

Nucile combat stresul- Conform cercetatorilor de la Universitatea din Penn State, o dieta bogata in nuci poate ajuta corpul sa infrunte mai bine stresul. In cadrul unui studiu asupra a 22 de adulti sanatosi cu nivel ridicat de colesterol LDL, participantii au fost supusi unor situatii de stres prin discursuri in public sau introducerea unui picior in apa rece. Rezultatele au aratat ca presiunea arteriala si reactia la stres in cazul participantilor care aveau nuci in dieta era mult mai redusa.

Din pacate alimentatia obisnuita a unui occidental nu include nuci in dieta zilnica. Desi un sfert de cana de nuci furnizeaza mai mult de 100% din doza recomandata zilnica de grasimi omega-3, si cantitati semnificative de cupru, mangan, molibdenul, si biotina.

Cauta nuci crude sau organice. Altfel e posibil sa fie iradiate si pasteurizate.

Coaja nucilor este foarte amara si majoritatea persoanelor nu o indragesc. Dar in ea se gasesc 90% dintre antioxidanti, asa ca merita sa fie consumata.

Dupa ce sunt decojite, nucile pot rancezi. Depozitati-le in recipienti etansi in frigider sau in congelator. Dar nu le tineti acolo prea mult. Presarati-le pe salate sau in smoothie. Si, desigur, folositi-le in prajituri, biscuiti si chiar paine.
Sursa: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies