Ruda cu bine-cunoscuta salata, aceasta planta specifica primaverii este considerata de nutritionisti un superaliment datorita importantelor sale proprietati curative.
Tulpina si frunzele contin un lichid laptos si amarui, de la care i se trage numele, dar din cauza caruia este si ignorata de gospodine. Chiar daca gustul nu este unul tocmai apetisant, este o planta mai bogata in substante nutritive decat salata romana. Laptucile contin din belsug clorofila, vitaminele A, B, C si K, magneziu, potasiu, zinc, fier si iod.
O particularitate a laptucilor il reprezinta continutul ridicat de lactucarium, o substanta cu efect puternic in tratarea insomniilor, anxietatii si a altor probleme de ordin psihologic.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Datorita vitaminelor si mineralelor continute, laptucile sunt recomandate de nutritionisti in curele de slabire si in cele de detoxifiere.
Mai mult, consumul de laptuci ajuta la tratarea diabetului, prin reglarea nivelului de glucoza din sange si a tulburarilor digestive de tot felul, cum ar fi balonarea, indigestia, acidul la stomac, constipatia, colita, arsurile la stomac, gastrita si ulcerul.
De asemenea, vindeca tusea, infectiile respiratorii si alergiile, combate oboseala si anemiile si amelioreaza, guta, artrita si tulburarile de circulatie.
Afla mai multe pe: www.dcnews.ro