Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale papadiei!

Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale papadiei!
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale papadiei!

In popor se spune ca papadia vindeca o suta de maladii.

Papadia este folosita in alimentatie din vremea stramosilor nostri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sanatoase si gustoase.

In China, papadia este considerata un aliment. Ea este special cultivata pe plantatii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri si bauturi, medicamente care pot fi facute din frunze suculente si radacini si, desigur, dulceata din flori de papadie, care in toate timpurile a fost populara.

Datorita culorii aurii, aromei placute si unui numar mare de proprietati de vindecare continute in aceste "picaturi mici de soare", ea se numeste mierea de papadie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Papadia nu este doar un produs gustos, ci si un remediu de tratare a colecistitei si hepatitei. Ea curata ficatul, stomacul si previne excelent bronsita si astmul. Practic, nu are contraindicatii. Multe gospodine, odata ce au incercat sa gateasca dulceata din papadie, includ aceasta reteta pentru totdeauna in cartea lor de bucate.

Pentru a face dulceata, trebuie sa depuneti un minim de efort- si cel mai important- sa colectati mugurii suculenti abia deschisi.

Florile de papadie sunt colectate primavara, de indata ce incepe perioada de inflorire, in aprilie-mai. Dupa gust, dulceata de papadie se asemana cu mierea. Utilizarea sa ca un remediu se face cel mai bine pe stomacul gol, dimineata, o lingura de dulceata se dizolva in apa.

In scopul de a mari efectul terapeutic, puteti dizolva dulceata in ceai verde sau solutie de ciulin.

Papadia si ciulinul combina foarte bine proprietatile lor terapeutice si sporesc efectele anti-inflamatorii si tonice ale plantelor.
Sursa: www.antenasatelor.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies