Iata care sunt cele mai bune metode ca sa tineti tantarii la distanta!

Iata care sunt cele mai bune metode ca sa tineti tantarii la distanta!

Pastilele si spray-urile antitantari nu reprezinta cea mai buna metoda pentru a va proteja de intepaturi, sustin medicii dermatologi.

Daca adultii le tolereaza bine pe piele, nu acelasi lucru se intampla in cazul copiilor. Acestea trebuie folosite doar rareori, eventual in vacante.

Evitati transpiratia, parfumurile si gelurile- Pentru a va feri de tantari este suficient sa aveti o igiena stricta, deoarece insectele sunt atrase de mirosul de transpiratie. De asemenea, nu folositi parfumuri ori geluri de dus cu miros puternic. „In tara noastra, tantarii nu transmit boli, asa ca singurul rau pe care-l pot face se manifesta la nivelul pielii, prin aparitia «bubitelor»”, spune medicul infectionist Emanoil Ceausu.

Montati plase la geamuri, folositi lavanda si otet aromat- Cateva masuri pe care le puteti lua acasa impotriva acestor insecte sunt sa va montati plase speciale la geam, sa tineti in camera un saculet cu lavanda si, eventual, sa folositi otet aromat pentru piele. Daca „raul” se produce si sunteti intepati, este recomandat sa va spalati ranile cu apa si cu sapun, apoi sa aplicati lotiuni mentolate, care ajuta la vindecare.

Gelurile cu fenistil sunt si ele eficiente pentru calmarea durerilor si a mancarimii. In cazul in care sunteti o persoana predispusa la alergii, este mai bine sa evitati zonele mlastinoase si sa va orientati spre munte.

Haine tratate cu permetrina si spray-uri special- Celor care si-au programt insa concediul in zone unde sunt multi tantari, medicii le recomanda sa foloseasca spray-urile din farmacii si sa-si trateze hainele cu un insecticid numit permetrina. „Produsele care contin astfel de insecticide in concentratii foarte mici nu fac rau daca sunt utilizate ocazional”, spune medicul dermatolog Sebastian Pop. Pentru viata in oras, medicii nu recomanda insa folosirea pastilelor antitantari, mai ales in casele in care exista copii. Contin insecticide volatile care ajung in sange, in rinichi, in ficat.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Nu recomand sa puneti astfel de dispozitive in camera copiilor”, spune medicul de familie Calin Ciubotaru.

In ceea ce priveste spray-urile, acestea pot provoca reactii alergice pe o piele sensibila, cum este cea a micutilor. „Nu este exclus sa apara dermatite de contact”, precizeaza medicul dermatolog Costin Caruntu.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

EDITORIAL: The Floor - un show care te ține cu ochii pe micul ecran!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere