Iata care sunt cele mai bune remedii naturale impotriva alergiilor!

Iata care sunt cele mai bune remedii naturale impotriva alergiilor!
Iata care sunt cele mai bune remedii naturale impotriva alergiilor!

Primavara si inceputul verii este perioada in care multe persoane acuza iritatii la nivelul cailor respiratorii, stranuta sau le curge nasul – semne ale alergiei, spun medicii.

Potrivit statisticilor de specialitate, 25 la suta din populatia Europei sufera de aceasta afectiune, iar in Romania, intre 20 si 24 la suta din persoane au rinita alergica.

Specialistii in alergologie precizeaza ca puful de la copaci, praful si polenul sunt doar cateva dintre cauzele aparitiei acestei afectiuni des intalnite in aceasta perioada a anului. Medicii adauga ca alergiile apar ca urmare a sensibilitatii organismului si sunt provocate de factori alergeni, manifestandu-se prin inflamatii locale sau sistemice, de intensitate si severitate variabile, informeaza site-ul news.

yahoo.com. Potrivit specialistilor, alergiile pot fi combatute si cu ajutorul remediilor naturale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

1. O solutie la indemana pentru indepartarea alergiilor este includerea in dieta a condimentelor precum piperul, hreanul, ceapa si usturoiul- Asa sustin specialistii de la Centrul Medical Cedars Sinai din Los Angeles.

Specialistul este de parere ca aceste condimente cresc rezistenta organismului la factorii alergeni. Potrivit alergologului Clifford Bassett, persoanele alergice la polen nu ar trebui sa manance pepene galben, banane, castraveti, seminte de floarea-soarelui, musetel si suplimente vegetale ce contin echinacea, deoarece acestea accentueaza si mai mult simptomele alergiei, iar riscul socului anafilactic este destul de crescut.

2. Acupunctura intareste rezistenta organismului la factorii alergeni.- Potrivit specialistilor, terapia este indreptata asupra sistemului imunitar, acolo unde incepe reactia alergica.

Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Chinese Medicine, acupunctura a redus simptomele alergiei la toti voluntarii implicati in cercetare, fara a se inregistra efecte secundare. Acupunctura calmeaza zonele din sistemul imunitar care sunt suprastimulate prin expunere la mai multi factori iritanti.
Citeste continuarea pe: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies