Consumul de fructe si legume este foarte important deoarece ne furnizeaza vitamine, minerale si fibre, recomandabile pentru reducerea celulitei.
Cantitatea de carbohidrati pe care o contin fructele este mai mare decat cea din legume, ceea ce face ca aceste alimente sa confere mai multa energie.
Legumele, pe de alta parte, au un continut scazut de calorii, aproape 80% din compozitia lor fiind apa. Pentru a limita pierderile de nutrienti importanti, legumele trebuie gatite cu foarte putina apa, taiate nu foarte marunt si fierte o scurta perioada de timp.
Fructe care topesc celulita
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Kiwi – contine multa vitamina C si favorizeaza tranzitul intestinal. Abia daca are cateva calorii, dar contine si mult potasiu si magneziu. Continutul sau de fibre este ridicat si regleaza colesterolul.
Ciresele – in afara de faptul ca satisfac pofta de a manca ceva dulce, aceste fructe au foarte putine calorii si au efect diuretic (contin foarte putin sodiu, deci nu favorizeaza retinerea
Fructele de padure – au foarte putine calorii si sunt bogate in fibre, flavonoide si minerale. In plus, contin mangan, care stimuleaza metabolismul, si potasiu, care activeaza drenajul limfatic.
Grepfrutul – contine o cantitate mare de vitamina C si potasiu si detine proprietati de curatare a organismului. Pentru a-l face mai apetisant, il puteti curata de coaja sau amestecati-l cu mango, portocale sau mandarine, intr-o salata de fructe delicioasa.
Ananasul – contine vitamina C si bromelaina, o enzima care favorizeaza digestia proteinelor. In plus, este un fruct diuretic, deci ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism.
Important! Tineti minte ca nu trebuie sa abuzati in consumul de fructe, mai ales daca acestea contin foarte multe zaharuri. Se recomanda consumul a maximum trei fructe pe zi.
Legume care combat celulita
Praz – sarac in calorii, are efect depurativ si diuretic.
Telina – are calitati diuretice si poate inlocui cu succes rontaielile nesanatoase dintre mese.
Ceapa – are proprietati diuretice si, in plus, mareste nivelul colesterolului bun (HDL colesterol).
Rosiile – au un continut bogat in potasiu, magneziu, zinc si betacaroten. Acesti nutrienti sunt ideali pentru mentinerea siluetei. Dintre betacaroteni, cel mai bogat este licopenul, cunoscut pentru efectele sale anticancerigene, datorita cantitatii crescute de antioxidanti pe care o detine.
Morcovul – are continut crescut de betacaroten, magneziu si multe fibre. Carotenoizii au actiune antioxidanta, ajutand la pregatirea pielii pentru expunerea la soare si protejand impotriva actiunii radicalilor liberi.
Spanacul – pe langa cantitatea mare de fibre pe care o detine, spanacul este bogat in vitamine din complexul B si multe minerale.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro