Iata care sunt greselile de frumusete care iti afecteaza tenul!

Iata care sunt greselile de frumusete care iti afecteaza tenul!
Iata care sunt greselile de frumusete care iti afecteaza tenul!

Petrecem nenumarate ore rasfoind reviste si bloguri in cautare de trucuri pentru frumusete vesnica si cheltuim o gramada de bani pe produse cosmetice care de multe ori nu ne ofera rezultatul dorit.

Vrem un ten fara imperfectiuni, fara urme de riduri sau acnee, dar nu ne dam seama ca obiceiurile zilnice ne cauzeaza, probabil, cel mai mult rau.

Unii experti afirma ca pana si produsele pe care le consideram a fi cele mai bune pot cauza probleme ale tenului.

Asadar, daca nici un produs nu isi mai face efectul si nici un truc nu mai pare sa functioneze, ar fi bine sa iti analizezi putin rutina zilnica, pentru a vedea daca nu cumva faci cateva greseli „fatale” unui ten perfect.

Exfolierea in exces- Multe persoane considera ca exfolierea este principalul aliat al unui ten luminos si curat, dar in timp ce punctele negre par a fi o catastrofa, exfolierea in exces poate sa fie si mai daunatoare. Curatarea tenului in exces cu ingrediente naturale cum ar fi zaharul, cafeaua sau taratele poate sa duca la distrugerea celulelor pielii si la hiperpigmentarea acesteia. Esteticianul Reneé Rouleau afirma ca ar trebui sa iti exfoliezi tenul si pielea corpului o data pe saptamana, si nu mai des.

„Astfel, iti vei curata tenul de imperfectiuni, dar nu vei risca sa iti produci si o reactie adversa.”

Aplicarea tratamentului impotriva acneei pe intreaga fata- Tenul tau nu are probleme in general, dar o data pe luna te confrunti cu cateva cosuri care se incapataneaza sa iti strice ziua si care te provoaca sa faci orice pentru a le inlatura. Si atunci, pentru a scapa de ele cat mai repede, alegi primul produs anti-acnee la indemana si il aplici pe intreaga fata, iar acest lucru este extrem de gresit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Tratamentul pentru acnee trebuie folosit numai in zonele afectate deoarece poate sa iti usuce extrem de tare tenul si sa cauzeze productia de sebum in exces, lucru care va produce si mai multe probleme”, afirma Esteticianul Lisa O’Neill Flanagan.

Folosirea degetelor in locul pensulelor pentru machiaj- Stii pensula absurda care vine odata cu trusa de machiaj pe care o cumperi? Se pare trebuie sa o folosesti! Degetele tale ar putea sa

para mai „convenabile” si mai usor de utilizat, dar obiceiul acesta contamineaza produsul folosit cu bacteriile de pe degetele tale, iar astfel alergiile nu vor intarzia sa apara! Specialistii recomanda cu tarie folosirea pensulelor speciale pentru machiat si curatarea acestora cu atentie de fiecare data inainte de utilizare.

Folosirea servetelelor umede in locul demachiantului- Cand ajungi acasa dupa lunga petrecere, abia astepti sa te arunci in pat, iar demachierea pare o idee extrem de dificila in acel moment.

Dar pentru ca stii cat este de periculos pentru ten sa te culci fara demachiere, un servetel umed pare a fi solutia ideala!

Urasc sa-ti dau eu vestea proasta, dar se pare ca servetelele umede nu pot sa curete in totalitate machiajul si murdaria de pe fata, astfel ca pot sa lase in urma resturi iritante care sa iti „inece” porii. „Da, este mai bine sa iti cureti tenul cu un servetel umed decat sa nu il cureti deloc, dar este mult mai indicat sa te demachiezi riguros, folosind produsele special create pentru acest lucru”.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Utilizarea in exces a produselor cosmetic- Majoritatea femeilor sunt „dependente” de creme si produse cosmetice, astfel ca au tendinta de a cumpara si de a folosi mult

mai multe decat au cu adevarat nevoie. O crema pentru acnee, una pentru riduri, una de noapte, una de zi, si uite asa se realizeaza o combinatie extrem de proasta pentru sanatatea tenului tau.

„Uita de toate aceste tratamente si nu iti trata tenul de afectiuni inexistente”, te sfatuieste Lisa O’Neill Flanagan, estetician. Conform acesteia, ingrijirea tenului ar trebui sa fie formata din doi pasi simpli, si anume: curatare si hidratare!

Curatarea tenului dimineata- Acesta pare sa fie un mod perfect de a-ti incepe ziua si de a te simti mai fresh imediat. Dar medicul dermatolog Jessica Krant, sustine ca acest obicei poate sa dauneze tenului tau. „In timp ce dormi, tenul tau se regenereaza, isi regleaza nivelul pH-ului si isi mareste productia de colagen. De ce ai vrea sa speli aceasta „munca” grea?”
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce sfat le oferă Claudia Pătrășcanu, femeilor de pretutindeni, pentru a se aprecia mai mult? "Doamnelor, iubiți-vă! Faceți ce nu ați făcut pană acum și trăiți fără temeri!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies