Iata care sunt indiciile care arata daca o relatie are sanse sa reziste in timp!

Iata care sunt indiciile care arata daca o relatie are sanse sa reziste in timp!
Iata care sunt indiciile care arata daca o relatie are sanse sa reziste in timp!

Psihologii considera ca exista anumite particulariati care pot indica daca o relatie de cuplu are sanse sa reziste in timp sau nu.

Acestia vorbesc despre modul in care ne regasim in partener, dar si de cat de multumiti reusim sa ramanem de cel alaturi de care am ales sa intemeiem o relatie, in ciuda comparatiilor, adesea involuntare, pe care le facem cu alte persoane.

Psihologii de la Universitatea din Toronto, Canada, sunt de parere ca relatiile de durata sunt cele in care partenerii reusesc sa se oglindeasca unul in celalalt.

De asemenea, in urma comparatiilor pe care le facem intre partenerii nostri si alte persoane, referitor la cat de bine se descurca perechea noastra in anumite situatii, cat de bine arata, in ce masura se implica in rezolvarea problemelor comune sau alte amanunte, ar trebui ca balanta sa incline intotdeauna in favoarea celui sau celei alaturi de care ne impartim viata.

Un alt indiciu este faptul ca partenerii cu sanse mai mari de a ramane impreuna pe termen lung isi percep alesii ca pe o extensie a lor si ajung sa se refere la cuplul pe care il formeaza
cu “noi“, nu fac diferenta intre “eu“ si “ea/el“.

Cuplurile care intrunesc aceste conditii, care sunt capabile sa mentina o imagine pozitiva in ciuda comparatiilor pe care le facem cu alte exemple, observate in jur, care reusesc sa vada mereu in persoana de langa ei partenerul potrivit, acestea sunt si cele care ajunga sa ramana impreuna perioade lungi de timp, a declarat psihologul Sabrina Thai in editia de luna aceasta a revistei de specialitate “Personality and Social Psychology“.


Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro





Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies