Iata care sunt motivele pentru care mancam paine

Iata care sunt motivele pentru care mancam paine
Iata care sunt motivele pentru care mancam paine

Painea si produsele de panificatie constituie alimentele de baza pentru foarte multe popoare intre care se remarca si romanii, probabil cei mai mari consumatori de paine din Europa per individ.

Care sunt motivele pentru care mancam atata paine?

In primul rand, painea este (inca) un aliment ieftin si accesibil. Costa mult mai putin decat carnea, pestele sau lactatele. Costa mai putin chiar decat multe soiuri de fructe si legume.

In al doilea rand, am fost obisnuiti si conditionati inca din copilarie sa mancam paine la fiecare masa a zilei, cel mai invocat motiv fiind acela ca „este satioasa si tine de foame”.

Ori se cunoaste ca oamenii isi deprind si fixeaza obiceiurile alimentare din copilarie, acestea nemaiputand fi schimbate cu usurinta la maturitate.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

In al treilea rand, conform obiceiurilor noastre alimentare, painea poate fi alaturata oricaror feluri de mancare, mai putin cartofilor, orezului si pastelor fainoase, precum si al unor feluri de dulciuri si deserturi.

In rest, am fost obisnuiti sa mancam paine alaturi de orice fel de mancare.

In al patrulea rand, painea a fost inca din vechime un aliment cu conotatii sacre. Este de altfel mentionata de mai multe ori in Biblie alaturi de alte alimente cu o incarcatura la fel de sacra precum laptele, mierea, pestele si vinul.

In al cincilea rand, conform studiilor si declaratiilor profesorului doctor Joseph Mercola din cadrul institutului american Natural Health Center, cand glutenul din cereale este digerat de organismul uman, se produc exorfine – substante care pot

duce la dependente asemanatoare celor induse de heroina.

Conform estimarilor oficiale, un roman consuma in medie circa 97 kilograme de paine anual. Acum 25 de ani, un roman consuma aproximativ 130 kilograme de paine in acelasi interval de timp.

Sursa: www.descopera.ro




Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies