Iata care sunt problemele pielii dupa soare si tratamente pentru fiecare!

Iata care sunt problemele pielii dupa soare si tratamente pentru fiecare!
Iata care sunt problemele pielii dupa soare si tratamente pentru fiecare!

Nu iti reamintesc acum nici cum, nici cand ar trebui sa te expui, nici cum se (re)aplica lotiunea de protectie, nici cat de importante sunt protejarea pielii cu o crema cu SPF, dar si cea mecanica, prin imbracaminte, palarie sau umbrela.

Iti spun doar care sunt problemele cu care te-ai putea confrunta daca ai ignorat sfaturile specialistilor cu privire la protectia pielii fata de efectele nocive ale soarelui.

Deshidratarea, imbatranirea prematura a pielii si arsurile solare  sunt problemele pielii cel mai des intalnite dupa expunerea la soare.

Deshidratarea pielii- Chiar daca folosesti protectia corespunzatoare, te expui la orele potrivite sau tii cont de ABC-ul bronzului sanatos, soarele, la fel ca toate tipurile de caldura, usuca pielea.

Tenul expus la soare are adesea aspectul pielii uscate, da senzatia ca te strange, poate parea aspra, se poate descuama sau pot aparea linii fine sau crapaturi.
Remedii- Hidratarea cu peste 2, 3 litri de apa pe zi, folosirea unor creme intens hidratante in rutina zilnica de ingrijire, dar si a unor produse aftersun cu ingrediente hranitoare care refac bariera hidrica a pielii sunt cele mai eficiente remedii.
Sau, dinaintea expunerii la soare, pentru a preveni uscaciunea pielii poti lua suplimente cu betacaroten sau colagen care protejeaza pielea din interior, recomanda specialistii.

Arsurile solare- Dupa expunerea fara protectie, indelungata sau la ore nepotrivite, pot aparea arsurile solare. Aceste inflamatii cutanate variaza de la o simpla inrosire insotita de o durere usoara, pana la o durere intensa asociata cu edem, basici sau febra, frisoane, deshidratare, cefalee, greata si varsaturi.


Remedii- Specialistii recomanda aplicarea unei lotiuni sau creme cu aloe vera sau cu ingrediente calmante si anti inflamatoare, pastile analgezice (aspirina sau ibuprofen), multa apa pentru hidratare. In cazul in care arsurile sunt puternice, e de preferat sa mergi la un medic dermatolog.

Imbatranirea pielii- Expunerea prelungita la soare duce, in timp, la imbatranirea pielii, pentru ca tesutul elastic al acesteia se deterioreaza in prezenta soarelui.

Dupa deteriorarea fibrelor elastice si de colagen, pielea se rideaza si isi pierde fermitatea.
Remedii- Dermatologii recomanda expunerea la soare doar in orele diminetii sau dupa-amiezei cand razele ultraviolete nu sunt atat de puternice, cu o protectie eficienta.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

In perioada expunerii la soare, tenul are nevoie de creme mai onctuoase, hranitoare, intens hidratante si cu ingrediente care sa poata repara deteriorarea tesutului elastic si a fibrelor de colagen.

Este important sa stii ca, totusi, e mai bine sa previi, decat sa repari. Tratamentele cu laser, cele cu radiofrecventa, Intraceuticals pot ajuta la regenerarea pielii, insa tot protectia eficienta sau o expunere cat mai redusa sunt cheia unei pieli cu aspect tanar.

Dermatologii sustin in cor ca razele UVA si UVB cresc riscul de melanom si de cancere cutanate, ca agraveaza afectiuni precum lupusul eritematos sau vitiligo, ca determina aparitia petelor bej-brune (melasma, lentigo), a comedoanelor, a vaselor de sange dilatate, a keratozelor actinice (o leziune precanceroasa care apare pe pielea expusa la soare), a modificarilor

de textura tegumentara cu aspect valurit pe obraji si lateralul gatului (poikilodermie Civatte).

Petele maronii- Leziunile de melasma sau lentigo sunt semne ale agresiunii solare asociata si cu alti factori, spun dermatologii. Melasma e tipica femeilor, o regasim ca pete maro difuze sau punctate pe pometi, frunte sau barbie. 90% dintre femei o au la varsta adulta.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lentiginele

sau petele hepatice sunt si ele rezultatul expunerii la soare, deci nu au nicio legatura cu afectarea ficatului.  Pot fi plane, pana in 2 cm, pot avea culori variate de bej, maro si cresc ca numar pe masura ce inaintam in varsta.

Au la baza cresterea numarului de celule care produc pigment in aceste zone. In cazul in care sunt mai mari, au margini si culoarea neregulata  trebuie evaluate si eventual biopsiate.
Remedii- Pentru melasma, in general, se folosesc substante care impiedica generarea si acumularea de pigment la nivelul pielii si duc la refacerea tegumentara. Cele mai bune referinte le are hidroquinona, dar rezultate bune le au si acidul azelaic sau tretinoinul, considera specialistii.

Efectele pozitive ale tratamentului se observa dupa sase luni de terapie. Pentru petele hepatice se pot aplica local creme cu hidroquinona sau tretinoin. Exista si varianta tratamentelor laser care distrug celulele producatoare de pigment sau a crioterapiei, a dermabraziunii sau peelingurilor.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies