Iata care sunt semnele care ne arata ca am ales partenerul nepotrivit

Iata care sunt semnele care ne arata ca am ales partenerul nepotrivit
Iata care sunt semnele care ne arata ca am ales partenerul nepotrivit

Karl Pillemer, profesor la Universitatea Cornell, a strans in ultimii ani sfaturi despre secretul relatiilor fericite, in urma a 700 de interviuri cu persoane mai in varsta.

Astfel, el a facut o sinteza din aceste "sfaturi batranesti" si a observat 4 semne de alarma care apar in relatii si care ar trebui sa atraga atentia oricui.

Aceste semne sunt de obicei observate usor, dar multe persoane spera ca partenerul se va schimba sau ca aceste detalii nu conteaza prea mult, ceea ce este o mare gresala, crede Karl.

1. Orice forma de violenta din partea partenerului- desi este o problema evidenta care arata ca relatia nu merge cum ar trebui, multe persoane decid sa se casatoreasca, desi partenerul a fost agresiv

cu ele la inceputul relatiei.
Partenerul agresiv nu se va schimba si chiar daca isi va cere iertare dupa fiecare act de violenta si va promite ca nu va mai face asta, problema se va repeta. Dupa casatorie violenta nu dispare, dimpotriva, devine mai intensa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

2.

Reactii furioase la inceputul relatiei- partenerul care se infurie repede, aparent fara un motiv serios, ar trebuie evitat, spune Karl. Este vorba de crizele de furie exagerata, care nu se explica printr-o situatie reala, asa cum se intampla deseori cu persoanele care au temperament coleric.
Deseori, la inceputul unei relatii parteneriii agresivi se pot controla si crizele lor de furie nu sunt indreptate direct spre celalalt. Este important sa fim atenti la comportamentul partenerului in situatii dificile, frustrante, ca sa vedem cum reactioneaza.

3. Lipsa de onestitate- Micile minciuni aparent nevinovate se pot transfoma in timp in secrete adevarate, care vor distruge relatia. Faptul ca partenerii se obisnuiesc sa nu fie sinceri intre ei este semnul ca relatia nu are viitor.

4. Sarcasmul si ironia- Acest comportament, care este in aparenta doar pentru distractie, poate afecta grav relatia si umileste persoana ironizata. Poate deveni o forma de hartuire, nu este nimic amuzant sau o dovada ca partenerul are simtul umorului.


www.d escopera.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies