Este adevarat: alimentatia are un impact asupra pletelor tale!
Astfel, putem stimula cresterea parului, ii putem imbunatati stralucirea, textura si, in general, sanatatea sa, prin ceea ce mancam.
Am intocmit o lista a alimentelor care pot imbunatati sanatatea parului tau, ele fiind surprinzator de usor de introdus in dieta zilnica.
Iata ceea ce ar trebui sa mananci pentru a avea un par mai sanatos:
Somon- Exista un motiv bine definit pentru care am pus somonul in capul acestei ierarhii! Dintre toate alimentele din aceasta lista, somonul are cel mai puternic efect cand vine vorba despre aspectul tau.
Oua - Unul dintre cele mai versatile alimente din lista noastra, oul poate fi introdus in multe moduri in dieta ta zilnica, pentru a avea un par sanatos. Ouale au un continut mare de biotina, o vitamina B esentiala pentru sanatatea scalpului si cresterea parului.
Nuci- Migdalele, arahidele, nucile acaju si nucile obisnuite contin zinc, care diminueaza caderea parului. Nucile obisnuite contin, de asemenea, multi acizi grasi Omega-3, care catalizeaza bogatia si stralucirea parului tau. Ia mereu cu tine o punguta cu nuci, pentru o gustare usoara ce duce la un par sanatos!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Fructe puternic colorate - Fructele in culori puternice reprezinta o solutie excelenta pentru un par mai sanatos! Mango, capsunile, kiwi, ananasul si piersicile, de exemplu, sunt bogate in vitamina C, un element esential pentru generarea colagenului, care creeaza structura parului. In plus, aceste fructe au un gust incredibil de bun. Iata o scuza perfecta pentru a-ti comanda un fresh de fructe!
Lactate cu putine grasimi- Pe langa vitaminele D si B-5 pe care le aduc lactatele, calciul joaca un rol major in cresterea parului tau.
Produsele lactate degresate, precum branza, iaurtul si laptele cu 2% grasimi, contin zer si caseina (o proteina din zer), ce previn uscarea scalpului.Cartofi dulci- Aici este vorba, in principal, despre aportul de beta-caroten. Odata intrata in corp, aceasta vitamina antioxidanta este transformata in vitamina A, necesara pentru dezvoltarea celulelor, inclusiv a celor din parul tau! O deficienta de vitamina A duce deseori la un scalp uscat si la aparitia matretii.
Legume de un verde inchis- Iata un alt motiv pentru a consuma legumele acestea nesuferite! Daca nu vrei sa mananci legume pentru intreaga ta sanatate, poate o vei face pentru a avea un pas mai frumos. Legumele de un verde intens, precum spanacul, varza furajera, napii sau broccoli, reprezinta surse majore de vitamina A si vitamina C.
Scoici- Unele persoane nu suporta sa manance scoici sau melci, deoarece au o consistenta mai aparte. Totusi, scoicile sunt pline de zinc, care ajuta la cresterea parului si mentine functionarea corecta a glandelor de ulei de la nivelul scalpului. Un nivel scazut de zinc poate duce la incetinirea procesului de crestere a parului, la aparitia matretii si chiar la caderea parului.
Ia aminte data viitoare cand comanzi aperitive la un restaurant cu fructe de mare!Linte- Lintea reprezinta o modalitate foarte buna de a aduce in dieta ta zilnica biotina, zinc si proteine bogate in fier. Proteinele sunt extrem de importante pentru sanatatea parului, deoarece ajuta la intarirea firelor si la cresterea lui. De asemenea, proteinele previn uscarea scalpului, fiind foarte important sa le consumi mai ales in lunile de iarna. Aceste boabe mici nu sunt doar pentru vegetarieni! Si cei care apreciaza carnea pot beneficia de pe urma plusului de vitamine adus de linte. Nu stii cum poti introduce lintea in dieta ta zilnica? Incearca sa o adaugi intr-o supa cu legume.
Carne de pasare- Carnea de pasare este raspunsul la intrebarea: „Cum imi pot imbunatati puterea parului?“ Puiul este plin de proteine, zinc, fier si vitamina B, reusind sa-ti pastreze pletele lungi si puternice.
Confera-le pletelor tale un plus de sanatate preparandu-ti urmatorul shake, care contine cateva dintre alimentele pe care ti le-am prezentat.
Shake pentru un par sanatos
Ingrediente:
– 45 de capsuni mari, taiate in jumatate;
– o piersica, fara sambure;
– o banana decojita;
– o mana de spanac;
– cateva frunze de varza furajera;
– o cana de lapte de migdale;
– o cutie mica de iaurt grecesc, fara grasimi.
Mod de preparare
Pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca-le pana cand se transforma intr-o pasta fina. Bucura-te de acest shake gustos si de parul tau sanatos!
Sursa: www.sfatulparintilor.ro