Iata care sunt uimitoarele beneficii ale mersului pe jos

Iata care sunt uimitoarele beneficii ale mersului pe jos
Iata care sunt uimitoarele beneficii ale mersului pe jos

Traim intr-o societate in care mersul pe jos este pe cale de disparitie.

De mici ne obisnuim copiii sa mearga ba in carut, ba pe masinute electrice sau alte minunatii tehnologice, pentru ca mai apoi sa nu se mai duca nici sa duca gunoiul fara sa se urce in masina. Din pacate, procedand asa, pierdem beneficiile unuia dintre cele mai simple si naturale mecanisme umane – si anume mersul pe jos.

Mersul pe jos compenseaza efectele negative ale statului prelungit- Daca esti genul de persoana care se muta de pe scaunul de la birou pe canapeaua din sufragerie cand ajunge acasa, o plimbare scurta ar face minuni pentru

sanatatea ta. Un studiu efectuat de Universitatea din Indiana a descoperit ca activitatea musculara si circulatia sangelui dupa numai cinci minute de mers pe jos pot compensa efectele negative pe care statul pe scaun timp de trei ore il are asupra arterelor picioarelor. Concluzia? Daca ai un loc de munca ce necesita statul pe scaun ore indelungate, fa pauze dese (cel putin o data pe ora) si fa o plimbare in jurul cladirii.

Mersul pe jos stimuleaza creativitatea- Ai nevoie de inspiratie? Fa o plimbare – cercetatorii de la Stanford au descoperit ca mersul pe jos stimuleaza creativitatea atat in timpul plimbarii cat si o perioada scurta dupa plimbare, producand de doua ori mai multe idei creative decat daca stai pe scaun.

Mersul pe jos diminueaza stresul- Un studiu al Universitatii din Michigan a descoperit ca plimbarile in grup in mijlocul naturii diminueaza stresul, in special in cazul persoanelor care au trait un eveniment traumatizant emotional.

Studii efectuate la Universitatea Heriot-Watt au descoperit chiar ca mintea intra intr-o stare meditativa atunci cand trecem prin spatii verzi – un motiv in plus pentru o plimbare prin parc dupa pranz, cu prietenii.

Mersul pe jos reduce presiunea arteriala- Numai 30 de minute de plimbare diminueaza presiunea arteriala – si este valabil atat pentru o plimbare continua de 30 de minute, cat si pentru plimbari de cate 10 minute cu pauze intre ele, un lucru foarte usor de realizat chiar si pentru cei ce stau la birou toata ziua.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mersul pe jos iti da energie- Daca te simti deseori obosit, nu ezita sa-ti pui in picioare pantofii sport – exercitiile fizice de intensitate scazuta nu te vor epuiza, spune un studiu efectuat de Universitatea din Georgia. De fapt, iti pot mari nivelul energiei cu pana la 20% si pot scadea oboseala cu pana la 65%.

Mersul pe jos te binedispune daca il incluzi in drumul catre munca (partial sau total)- Un studiu a descoperit ca persoanele care merg la munca cu masina acumuleaza in timp mult negativism. Adaugand doar 10 minute de mers pe jos poate imbunatati dispozitia. “Un drum spre munca mai activ este asociat cu aceleasi satisfactii psihologice oferite de o marire de salariu sau emotiile unei noi relatii,” sustine autorul studiului, Adam Martin.

Mersul pe jos te ajuta la locul de munca- Un loc de munca unde poti face miscare nu este la indemana oricui intr-o cladire de birouri – dar daca angajatorul este deschis la aceasta idee, beneficiile sunt nesfarsite. Cercetatorii au descoperit ca folosirea unor posturi de munca unde angajatii pot face miscare diminueaza plictiseala si stresul si mareste satisfactia angajatilor in comparatie cu cei care au posturi statice la birou.

Mersul pe jos stimuleaza sistemul imunitar- O plimbare pe zi tine doctorul departe? O plimbare zilnica de 30-45 de minute in ritm rapid stimuleaza sistemul imunitar si tine racelile departe, conform unui studiu de cercetare efectuat de Universitatea de Stat din Appalachian. Si cei care fac miscare nu numai ca racesc mai rar, dar racelile lor tin mai putin si sunt mai usoare.

Mersul pe jos reduce riscul de impotenta la barbati- Mai multa miscare inseamna mai multa satisfactie in patul conjugal, conform unui studiu efectuat pe parcursul a noua ani. Cercetatorii au descoperit ca o plimbare rapida de 3 km, zilnic, poate reduce riscul de impotenta la barbati, stimuland circulatia sangelui in corp (da, adica ..peste tot).

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Mersul pe jos scade nivelul zaharului din sange- O plimbare de 15 minute dupa fiecare masa scade nivelul zaharului din sange pentru mai mult de 24 de ore, a aflat un studiu publicat in Diabetes Care (Ingrijirea Diabetului)—un motiv bun pentru a sari peste desert si a face o plimbare in aer liber in schimb.

Mersul pe jos mentine mintea treaza la adultii mai varstnici- Viata intr-o zona cu parcuri sau alei pentru plimbare este perfecta pentru persoanele mai varstnice, spun cercetatorii, deoarece plimbarile nu numai ca reduc masa corporala si presiunea arteriala, dar imbunatatesc memoria si capacitatea cognitiva.

Mersul pe jos reduce riscul de cancer la san- Mergi pe jos in pas rapid doua ore jumatate in fiecare saptamana si poti reduce riscul de cancer la san cu pana la 42%, a descoperit un studiu efectuat pe un numar de peste 79,000 de femei. Conform cercetarilor din Cancer Epidemiologie,Indicatori& Profilaxie, miscarea modifica modul in care corpul descompune hormonul estrogen in compusi benigni sau daunatori. Miscarea reduce si tesutul grasimilor la femei, care secreta estrogenul.

Mersul pe jos poate ameliora durerea in cazul fibromialgiei- Miscarea usoara precum plimbarile – sau mersul in piscina pentru un impact mai redus—s-a demonstrat ca imbunatateste functia fizica, oboseala si depresia la femeile ce sufera de fibromialgie.
sursa: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies