Cand ai pofta de chiftelute, prepara o reteta pe baza de carne de curcan si quinoa, la cuptor.
Ingrediente:
- in jur de 400 de grame de carne tocata de curcan
- 2/3 cana cu quinoa prajita
- 3 capatani de usturoi pisate
- 1 ou
- 1/4 ceasca cu ceapa rosie tocata marunt
- 1/2 lingurita de piper negru
- 1/4 ceasca cu patrunjel tocat marunt
- 1/2 lingurita de busuioc uscat
- 1/2 lingurita de oregano uscat
- 2 cesti cu suc de rosi
- sare
- frunze de salata verde
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul
Intr-un bol de dimensiune medie adauga carnea de curcan, quinoa, ceapa rosie, usturoiul, patrunjelul, busuiocul, oregano, oul, sarea si piper. Amesteca-le bine.
Cu ajutorul palmelor, formeaza bilute usor aplatizate, de dimensiune medie.
Coace chiftelele in jur de 30 de minute pana cand se rumenesc.
In timp ce chiftelele se coc, incalzeste sosul de rosii.
Dupa ce ai scos chiftelele de la cuptor, trece-le prin sosul de rosii, dupa care presara putin patrunjel deasupra lor.
Serveste chiftelele alaturi de cateva frunze de salata.
Sursa: doctoroz.com.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro