Acest preparat este un buchet de arome speciale! Sucul de portocale, usturoiul si ghimbirul se combina pentru a da savoare acestui fel de mancare.
Ingrediente:
Ulei vegetal
4 albusuri de ou
28 de g de amidon de porumb
4 pulpe de pui dezosate, taiate cubulete (poti sa faci si cu piept de pui)
Pentru sos:
120 ml de suc de portocale proaspat stors
15 ml de sos de soia
15 g de zahar brun (poti folosi si miere)
15 ml de otet de orez
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Putin
Sare, piper
Un catel de usturoi pisat
10 g de ghimbir ras
5 g de amidon de porumb
Coaja rasa de la o portocala (optional)
60 ml de apa
Ceapa verde
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol mare amidonul de porumb cu albusurile de ou si bate amestecul cu o furculita.
Adauga puiul in amestec si lasa-l sa se imbibe timp de 5-10 minute.
Pentru sos:
Intr-o tigaie non-aderenta amesteca sucul de portocale, sosul de soia, zaharul, otetul, putin ulei de susan, sare si piper, usturoiul si ghimbirul (si coaja de portocala daca o folosesti). Lasa tigaia pe foc pana cand amestecul incepe sa se ingroase.
Amesteca amidonul de porumb in cei 60 de ml de apa si adauga 15 pana la 30 de ml din amestec in sos.
Daca sosul ti se pare prea gros mai adauga apa.Incalzeste ulei intr-o oala inalta. Cand uleiul s-a incins introdu bucatile de pui cu grija, una cate una, pentru a nu se lipi. Amesteca pana cand puiul capata o culoare aurie.
Dupa ce puiul este prajit scoate-l pe niste servetele de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.
Arunca bucatile de pui in sos, amesteca si serveste preparatul cu coaja de portocala rasa si ceapa verde deasupra.
Sursa thepioneerwoman.com