Iata cateva lucruri despre piscina si jaccuzi pe care trebuie sa le stii!

Iata cateva lucruri despre piscina si jaccuzi pe care trebuie sa le stii!

Cand ai reusit, in sfarsit, sa gasesti un sezlong la cea mai populara piscina din oras sau ai reusit in sfarsit sa-ti faci loc in jaccuzi-ul inghesuit, ultimul lucru la care te gandesti sunt germenii si secretiile corporale care ar putea sa fie acolo – dar daca ele fac o mare diferenta in ceea ce priveste sanatatea ta?

Cu cat sunt mai aglomerate, cu atat mai periculoase pentru sanatatea ta pot fi piscinele si jaccuzi-urile „populare”.

Nu, nu spun ca ar trebui sa te feresti de ele – la urma urmei ce poate fi mai placut, intr-un weekend torid, decat o dupa-amiaza relaxanta pe un sezlong, la piscina, inconjurata de prieteni? Te poti bucura in continuare de aceste activitati, dar mai intai, arunca o privire la aceste realitati de care te poti lovi acolo!

Jaccuzi-urile pot ajuta la raspandirea sindromului de soc toxic- Este o problema rara, dar conform specialistilor, cazile cu hidromasaj prost intretinute, te pot supune unui risc mare de infectie. Daca o persoana infectata cu bacteria care cauzeaza sindromul de soc toxic isi petrece putin timp in jaccuzi-ul respectiv, exista sanse mari ca si tu sa te infectezi.

Piscinele pot provoca diaree- Piscinele sunt de multe ori „casa” Criptosporidiozei, un parazit rezistent la clor, care poate trai in apa din piscine pana la 10 zile si poate cauza voma si diaree.

Inotatorii care sufera de diaree pot aduce si ei bacteriile in piscina si pot infecta alte persoane. Pe parcursul a doi ani, boala a afectat aproape 1.800 de persoane in Statele Unite, 95% dintre ei avand nevoie de ingrijiri medicale. Un alt parazit care cauzeaza diareea, Giardia, rezista si el la apa cu clor si te poate infecta mai ales daca inghiti, din greseala, apa contaminata.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Jaccuzi-ul creste riscul de infarct, mai ales dupa consumul de alcool - Din cauza faptului ca jaccuzi-urile duc la incalzirea puternica a corpului, riscul de a suferi un accident vascular cerebral este extrem de ridicat. Consumul de alcool in prealabil poate sa creasca riscul si mai mult, mai ales datorita faptului ca accelereaza deshidratarea organismului si te poate pune in dificultate atunci cand vine vorba de a identifica avertismentele pe care organismul tau le transmite.

Ranile deschise pot atrage bacterii- Probabil stii deja acest lucru, dar trebuie sa iti reamintim ca exista multe bacterii periculoase care pot intra in organism prin intermediul unor rani deschise, iar

riscul raspandirii acestor bacterii este destul de ridicat la o piscina sau un bazin de inot public. Asa cum bine stii, plasturii nu sunt permisi in piscina, deci daca ai o taietura sau o rana deschisa evita inotul pana cand aceasta se vindeca.

Herpesul se raspandeste si in piscina sau jaccuzi- Potrivit medicilor, desi intalnita in cazuri rare, posibilitatea de a contacta herpes la piscina sau jaccuzi este destul de ridicata. Asadar, ai mare grija unde te asezi!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Infectiile pielii sunt usor de contactat- Molluscum, o infectie a pielii extrem de contagioasa, care consta in mancarimi puternice, poate fi contactata prin intermediul prosoapelor umede sau a altor obiecte si suprafete cu care o persoana infectata a intrat in contact. O alta infectie des intalnita, rezistenta la antibiotice, este Pseudomona Foliculita care produce si ea mancarimi si roseata. Din fericire, aceste infectii se vindca de multe ori pe cont propriu, in aproximativ 10 zile.

Inainte de a alege piscina la care sa-ti petreci weekend-ul, asigura-te ca este un loc curat si nu frecventa locuri pe care nu le cunosti deloc.

Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat