Iata cateva remedii naturiste pentru combaterea matretii! Se prepara rapid si usor acasa!

Iata cateva remedii naturiste pentru combaterea matretii! Se prepara rapid si usor acasa!
Iata cateva remedii naturiste pentru combaterea matretii! Se prepara rapid si usor acasa!

Matreata este o afectiune de natura dermatologica a scalpului, care se descuameaza eliminand celulele moarte.

Desi oricine poate suferi din cand in cand de aceasta afectiune, natura sa inestetica poate afecta viata sociala si buna dispozitie personala. Acest lucru determina multe persoane sa caute remedii externe pentru inlaturarea sa.

In ciuda faptului ca medicina moderna furnizeaza cateva tipuri de tratament, cele mai raspandite fiind cele sub forma de sampon, aceste tratamente au in componenta ingrediente nenaturale care pot provoca in unele cazuri efecte secundare.

Exista insa si tratamente naturiste, care sunt mult mai ieftine si isi fac treaba in cele mai multe cazuri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Suc de lamaie cu usturoi- Amestecati o parte suc de lamaie cu doua parti de usturoi pisat, iar pasta rezultata aplicati-o pe scalp. Aceasta masca se tine aproximativ 20-30 de minute, iar apoi clatiti cu un sampon delicat.Sucul

de lamaie va actiona ca un remediu eficient impotriva matretii existente, iar usturoiul va ajuta la prevenirea aparitiei bacteriei care duce la dezvoltarea matretii.

Otet din cidru de mere- Acest otet are un continut bogat in potasiu, fiind o metoda eficienta impotriva scalpului uscat si a mancarimilor asociate cu matreata. Pe parul ud adaugati otetul din cidru de mere si masati scalpul pentru 5 minute, dupa care clatiti cu apa, sau spalati cu sampon.

Piperul negru- In India piperul negru a fost indelung utilizat impotriva matretii datorita combinatiei de zinc si seleniu, minerale ce sunt eficiente in aceasta lupta.
Pentru o mai buna utilizare a piperului ca masca, amestecati doua lingurite de piper macinat cu o cana de iaurt si masati-va scalpul. Dupa o ora clatiti si samponati cu un sampon delicat.

Neem- Neem este un arbore cunoscut pentru proprietatile sale antifungice si antibacteriene.

Frunzele sau uleiul de neem pot fi folosite ca si tratament pentru combaterea matretii sau a altor afectiuni ale scalpului. Dupa ce ati aplicat neem-ul pe zona afectata, clatiti si spalati dupa o ora.

Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies