Iata cateva sfaturi despre cum sa “pacalim” batranetea!

Iata cateva sfaturi despre cum sa “pacalim” batranetea!
Iata cateva sfaturi despre cum sa “pacalim” batranetea!

Cum „pacalim” batranetea? Incercam sa nu cadem prea repede prada neplacerilor cauzate de ea. Specialistii ne recomanda un stil de viata sanatos, care cuprinde miscare si o hrana adecvata.

Pe langa acestea, insa, mai sunt cateva „trucuri” pe care le putem folosi impotriva batranetii: terapia impotriva imbatranirii, cititul, comunicarea

Folosim „elixirul tineretii”, senzationala inventie a doctorului Ana Aslan. Apelam la „terapia Aslan”, care reimprospateaza organismul. Descoperirea doamnei profesor Ana Aslan – efectele procainei asupra organismului uman – ajuta la inlaturarea elementelor nocive care se acumuleaza in organism, in celule, precum si la readucerea celulelor la parametrii normali de functionare.

Dr. Ana Aslan a pus la punct o serie de proceduri medicale – „Terapia Aslan”, bazate pe medicamentul Gerovital. „O terapie specifica de prevenire a afectiunilor cronice care pot aparea la varstnici”, ne spune profesorul Gabriel Prada, directorul medical al Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”. De retinut ca aceasta terapie e bine sa fie utilizata incepand cu varsta de 40 de ani. Atunci, organismul incepe sa acumuleze primele modificari de tip degenerativ.


Terapia Aslan- Ce face terapia Aslan? Cum ajuta pacientul sa recapete un tonus „de tanar”? Ne-a explicat profesor dr. Gabriel Prada. „Terapia are efect de epurare, de curatare a organismului, incepand de la nivel celular, de o serie de produsi numiti «radicali liberi». Acestia sunt generati de organism in conditii de stres. Inclusiv stresul pe care il intalnim in mod curent. Dar si cel care apare atunci cand avem afectiuni acute, in conditii de poluare a mediului, a alimentelor.
Toate acestea cresc generarea de radicali liberi in organism, ei putand ajunge la nivele foarte ridicate care epuizeaza mecanismele naturale de indepartare a acestor reziduuri.

Mai exista un fenomen – epuizarea enzimatica. Odata cu inaintarea in varsta, la anumite persoane si la varste diferite, sistemele enzimatice devin mai putin eficiente, ca si cum ar disparea o parte din activitatea respectiva, inclusiv aceste enzime implicate in epurarea radicalilor liberi.
Ambele grupe de fenomene conduc la cresterea concentratiei radicalilor liberi: pe de o parte o productie in exces, din cauza factorilor mentionati. Pe de alta parte, mecanismele de indepartare, de epurare, devenite ineficiente, odata cu inaintarea in varsta. In concentratii marite, radicalii liberi pot sa-si exercite efectele negative asupra celulelor. Mai intai la nivel subcelular, apoi se produc distrugeri din ce in ce mai mari, pana la un moment dat, cand un numar suficient de mare de celule sunt alterate si apar manifestarile pe care le putem evidentia la examenul clinic.”


Este momentul in care „constatam in mod clinic o boala, o diagnosticam”, spune profesorul. „Procesul este foarte lung, uneori dureaza 20 de ani si chiar mai mult. De fapt, bolile cronice degenerative debuteaza cu mult inaintea momentului diagnosticarii lor. In aceste boli – ateroscleroza sistemica, dementa degenerativa Alzheimer, boala Parkinson – sunt implicati radicali liberi, aparitia acestor afectiuni o putem pune si pe seama excesului de radicali liberi”, ne spune profesor dr.
Prada.

Celula revine la viata- Asadar, cum actioneaza medicamentul inventat de medicul Ana Aslan? „Este un epurator de radicali liberi prin doua mecanisme: stimuleaza mecanismele naturale enzimatice, pe de o parte, si, pe de alta parte, el insusi este un epurator de radicali liberi. Adica se curata organismul de radicali liberi. Nu este o curatare rapida, asa cum se intampla, spre exemplu, cu un diuretic, medicament care elimina rapid excesul de apa din organism.
Este o curatare progresiva. Este nevoie de timp pentru a observa efectele clinice in afectiunile degenerative.”
Asadar, acest medicament poate si trebuie sa fie utilizat pe termen lung pentru a observa efectele terapeutice.Dar daca se intrerupe terapia, ce se intampla?
„Nu apar reactii deosebite, nu se intalnesc fenomene precum cele care apar la unele persoane care intrerup fumatul. Practic, pacientul nu remarca nici o modificare. In schimb, se reacumuleaza radicalii liberi in organism si, astfel, reapar problemele legate de excesul acestor substante.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum ajutam creierul sa ramana tanar?- Ne spune presedintele Societatii de Neurologie din Romania, Dafin Muresanu. „Preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase. Nu exista un remediu unic care sa ne ofere garantia ca nu vom imbatrani cu creierul, mai tarziu. Complexitatea vietii fiecaruia trebuie ajustata, trebuie sa ne alocam timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de sapte ore pe noapte, sa avem o viata emotional cognitiva echilibrata, fara exces de emotii. Sa nu plonjam complet intr-o activitate care nu presupune interactiune umana. Daca pe parcursul zilei avem numai activitate pe e-mail, la calculator, fara dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezinta un potential pericol. Apoi, alimentatia e fundamentala, trebuie sa mancam la timp si echilibrat, e nevoie de alimentatie sanatoasa”.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cititul ajuta creierul, la fel si comunicarea cu alte persoane. „Sa nu ne abandonam in fata televizorului, sa mai citim o carte, sa avem interactiuni care sa ne aduca la un nivel de deconectare foarte buna. Interactiunea, comunicarea interumana, nu solitudinea, este foarte importanta”, completeaza dr. Dafin Muresanu. „Daca vrem sa incetinim procesul de imbatranire, trebuie avut grija de creier in conditiile in care imbatranirea organismului tine de modul in care imbatraneste creierul. Exista un cumul de factori care pot genera imbatranirea cerebrala precoce, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de alcool, suprasolicitarea intelectuala, stresul”.
Afla mai multe pe: www.doctorulzilei.ro





Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies