Casa ta este spatiul tau de liniste si de relaxare. Aici te simti cel mai in siguranta.
Insa unii oameni au convingerea ca ceea ce iti apartine tie trebuie sa fie si al lor. Vezi mai jos o lista de sfaturi simple pentru a-ti pastra familia si bunurile materiale in siguranta.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Asigurati-va ca usile exterioare sunt solide, din metal sau lemn. Folositi mai multe tipuri de incuietori pentru a va asigura ca veti pune in dificultate posibilii infractori.
- Aveti grija ca toate ferestrele usor accesibile sa fie prevazute cu grilaje sau cu mecanisme de blocare. Nu uitati si de ferestrele care par inaccesibile.
- Luati in calcul verificarea grilajelor si gardurilor contra infractorilor, incat sa fie in stare impecabila. Trecerea timpului si rugina le pot slabi, facandu-le vulnerabile in fata unei lovituri puternice.
- Apelati la vecini, rude sau prieteni pentru verificarea periodica a casei cand sunteti plecat din localitate.
- Incercati pe cat posibil sa nu atrageti atentia asupra noilor achizitii pe care le-ati facut prin depozitarea sau plasarea ambalajelor in fata casei. Infractorii pot fi tentati de ambalajele bunurilor valoroase (electrocasnice mici si mari) pe care le pot gasi langa tomberoanele din fata casei.
- Folositi, cand lipsiti de acasa, cronometre pentru sursele de lumina din casa si pentru televizor sau radio. Setand ca acestea sa porneasca dimineata si sa se stinga seara, la ora normala de culcare, veti sugera posibililor infractori ca locuinta dumneavoastra nu este parasita.
- Ingrijiti tufisurile si vegetatia din jurul casei sau, daca stati la apartament, tundeti copacii din fata blocului. O proprietate neingrijita ofera infractorilor posibilitatea de a se face nevazuti. Pentru un grad sporit de siguranta apelati la o echipa de profesionisti in securitate.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro