Iata cateva superalimente mai putin cunoscute, dar extrem de benefice si delicioase!

Iata cateva superalimente mai putin cunoscute, dar extrem de benefice si delicioase!
Iata cateva superalimente mai putin cunoscute, dar extrem de benefice si delicioase!

Te-ai saturat de dietele stricte? Ti-e pofta de o prajitura, dar stii ca „nu ai voie”? Vrei un organism sanatos, o silueta perfecta, dar si o gustare delicioasa zilnic?

Pentru ca infometarea nu este o solutie atunci cand vrei sa slabesti si pentru ca, din cand in cand, trebuie sa iti satisfaci si micile placeri in ceea ce priveste alimentatia, iata cateva super-alimente care nu numai ca sunt extrem de benefice organismului, dar se pot transforma in adevarate delicii!

Mesquite- Mesquite este o pudra macinata din semintele copacului cu acelasi nume. Are un gust dulce, aromat, asemanator caramelului, cu o aroma precum a scortisoarei si a cuisoarelor.

Pudra este recunoscuta pentru proprietatile sale de a lupta contra diabetului, avand proprietatea sa scada zaharul din sange si totodata sa-l mentina intr-un echilibru stabil.

Mesquite taie pofta de mancare, lasand in corp o senzatie de satietate. Adauga mesquite in orice nectar de fructe si senzatia de foame va disparea. Este un superaliment bogat in fibre si proteine. Contine un amino-acid esential, rar incalnit in natura: lizina. Este o sursa naturala a urmatoarelor minerale, intr-o forma usor de absorbit: calciu si magneziu, fier, zinc si potasiu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nuci de pin- Nucile de pin contin magneziu si potasiu, care ajuta la mentinerea sub control a presiunii arteriale cat si a unei inimi sanatoase. Contin vitamina E, K si Niacina. Nucile de pin taie pofta de mancare, pentru ca au in continut un acid numit pinoleic.

Acesta stimuleaza secretia de hormoni care semnaleaza creierului ca persoana este satula. Totodata are „puterea” chimica de a lupta impotriva poftelor culinare nu tocmai sanatoase.

Nuci braziliene- Aceste nuci contin cea mai mare cantitate de seleniu dintre toate nucile. Seleniu este un antioxidant care protejeaza organismul impotriva atacurilor de inima si a cancerului, inclusiv cancerul de prostata.

Psyllium- Taratele de psyllium sunt extrase din semintele unei plante inrudita cu patlagina, numita Plantago.

Are proprietati miraculoase, recunoscute in intreaga lume, iar cele listate mai jos sunt doar cateva:
•    Imbunatatesc digestia
•    Au un continut mare de fibre, care prin inmuiere se dubleaza in cantitate
•    Sunt folosite in bucataria fara foc ca un agent de intarire la creme, prajituri si inghetate
•    Tin sub control greutate, oferind o senzatie de satietate pe termen lung
•    Au efecte detoxifiante, eliminand rapid toxinele din corp
•    Scad colesterolul si il mentin la un nivel normal

Faina proteica de canepa- Faina proteica de

canepa este o sursa complexa de nutrient. Are un continut mare de acizi grasi esentiali, omega 6 si omega 3, contine toti aminoacizii esentiali despre care se stia ca se afla doar in produsele de origine animala si are un continut mare de fibre si de minerale, precum calciu, fier, potasiu. Faina se poate folosi in combinatie cu alte tipuri de faina din nuci sau cereal pentru prajituri si nectaruri.

Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies